Kiadták a vészjelzést a szakértők: Tornádóként sújtja az egész országot a szakemberhiány

A Keszthelyi Kórház a hétvégén a közösségi oldalán tájékoztatta az érintetteket egy súlyos döntésről.

Rendszerszintű problémáról van szó, amely végigsöpör az országon. Az, hogy melyik kórház mikor kerül a keszthelyihez hasonló helyzetbe, csupán a szerencse kérdése – fogalmazott Komáromi Zoltán egészségügyi árnyékminiszter a minap az ATV Híradójának a Zala vármegyében történtekkel kapcsolatban.

Baj van Keszthelyen

Péntektől átmenetileg bezár a Keszthelyi Kórház szülészete. A járóbeteg-ellátást, valamint az egynapos műtéteket változatlanul biztosítják majd, ugyanakkor szülni

  • Zalaegerszegre,
  • Nagykanizsára,
  • Ajkára
  • vagy Kaposvárra

kell menniük az érintetteknek.

Erről az egészségügyi intézmény tájékoztatott mindenkit a hétvégén a közösségi oldalán.

Kapcsolódó: Óriási baj van Magyarországon: Újabb város kórházában zárják be a szülészetet

Arról nem írtak, hogy a szülészet előreláthatólag mennyi ideig lesz majd zárva, valamint azt sem közölték, hogy pontosan milyen okok húzódnak a döntés hátterében.

A híradónak nyilatkozó Rékassy Balázs egészségügyi menedzser kifejtette, hogy régebben a szülészetek esetében volt a leggyakoribb a hálapénzadás. Ám amióta az tilos, a szülészek inkább terhesgondozással, nőgyógyászattal foglalkoznak, mivel nem igazán éri meg nekik szülést vezetni – részletezte.

„Másrészről meg megnőtt a magánszektor.

Nagyon sok szülészt, nőgyógyászt szív el a magán egészségügyi ellátás ezért is van az, hogy nagyon sok szülész otthagyta az állami kórházi ellátást”

– mondta a szakértő, hozzátéve, a hálapénz motivációként is szolgált arra, hogy a szakorvos az éjszaka közepén bemenjen a kórházba egy szülést levezetni.

Komáromi Zoltán a híradónak úgy fogalmazott,

„van, amikor nincs elég szakember, nincs elég szakorvos, van, amikor nincs szakdolgozó, van, amikor éppen a műtő személyzetében nem tudják kiállítani napi 24 órában a műtős teamet, és ilyenkor a beteg érdekében az a jó megoldás, hogy ha másik kórházba átviszik a beteget,

na de előbb-utóbb már ez körbe jár az országban”.

Mint hangsúlyozta, egyeztetni kellene az érintettekkel, béremelést adni a szakdolgozóknak.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó:

Vérfagyasztó tervvel álltak elő Orbánék: Újabb kórházakat zárhatnak be Magyarországon

Végre nagy hírt jelentett be Pintér Sándor embere, de viharos sebességgel szembejött a valóság (+videó)

Valódi Hírek