Elképesztő összegért keres nyárra dolgozókat a Balatonhoz egy élelmiszerlánc

Valószínűleg lesz érdeklődő a Lidl Balaton menti üzleteibe.

A Lidl Magyarország úgy döntött, hogy – magyarországi viszonylatban – elképesztően magas fizetést ajánl azoknak, akik a Balatonnál vállalnak idénymunkát az élelmiszerboltjaikban. A munkába járást is fizetik, sőt, még szállást is biztosítanak – írta meg a hvg.hu. A Lidl tizenegy, a Balaton és a Velencei-tó közelében található áruházaiban új,

szezonális munkahelyeket hoz létre április 1. és augusztus 31. között.

Kétszáz embert keres a Lidl a Balaton mentén lévő üzleteibe

Összesen kétszáz főt akarnak felvenni, az elérhető belépő bruttó jövedelem heti 40 órás munkaviszony esetén 588 ezer forint. Ez kedvezmények nélkül közel 400 ezer forintot jelent. Ezenfelül szállást is biztosít a munkavállalóknak a cég. Az érdeklődők teljes és részmunkaidős pozíciók közül is választhatnak majd, munkaviszonyuk pedig a munkába állás kezdő időpontjától függően 1-5 hónap közötti határozott időre szól.

A szezon alatt dolgozó munkavállalóknak a vállalat teljesen megtéríti a költségeket, ha közösségi közlekedéssel mennek dolgozni. Ám akkor sem járnak rosszul, ha autóval mennek munkába: ebben az esetben 40 forintos támogatást kapnak kilométerenként.

Évek óta halásszák a dolgozókat a Balatonnál. Hiába a magas fizetés, alig van jelentkező

Mint megírtuk, két éve már 800 ezer forintos fizetést is kínáltak egy tihanyi étteremben, a munkavállalók azonban nem tolongtak. Márpedig az előszezon gyakorlatilag megkezdődött, a településeken egyre nagyobb a harc, hogy munkavállalókat toborozzanak nyárra.

Valódi Hírek