Történelmi pert buktak Lázárék: Százmilliókat perkálhatnak, ebből őrjöngés lesz

Ebbe sikerült beletenyerelniük. Lázár János pert vesztett a szövetségével.

Lázár János szövetsége veszített a per során

A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a Magyar Tenisz Szövetség korábbi államtitkára ellen indított per elsőfokú ítéletét. A jogerős döntés következtében a Lázár János vezette szervezetnek 252 millió forintos perköltséget kell fizetnie, továbbá a korábbi főtitkár 16 havi bérének megfelelő összeget, nagyságrendileg 16 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként.

A bíróság szerint valótlanul állították a szövetség korábbi főtitkáráról, hogy kárt okozott egy torna rendezéséről szóló szerződés aláírásával, és a vezető nem járt el gondatlanul. Ráadásul a szervezet korábbi fideszes elnöke is támogatta a döntést, sőt, a kormányra hivatkozva bólintott rá a szerződésre.

Rengeteget fizethet a teniszszövetség a volt főtitkárnak

A bírósági határozat értelmében Lázáréknak 252 millió forintot kell fizetniük a bíróság részére perköltségként, továbbá közel körülbelül 16 millió forintot a felperes Richter Attilának.

A történtek előzménye, hogy a szervezet korábbi – szintén fideszes – elnöke, Szűcs Lajos 3,5 milliárdos támogatást kért a kormányzattól, mivel már arra sem jutott forrás, hogy a munkavállalóit finanszírozni tudja a teniszszövetség. A kormányzat végül 2,5 milliárdos támogatást ítélt meg a szervezetnek.

A tartozásokkal kapcsolatban az elnök egyik indokként felhozta, hogy a szervezet az utolsó pillanatban törölte az eseményt a koronavírus következtében bevezetett korlátozások miatt. A rendezésre akkor már rengeteg pénz folyt el, és a lemondás miatt ellentételezésként további százmilliókat kellett kifizetniük.

Boszorkányüldözést sejt Richter Attila. Lázár János kezdeményezésére hiába indult per

A pénzügyi problémák nyilvánosságra kerülése után Szűcstől Lázár János vette át a szervezet vezetését, aki azt ígérte, „rendet tesz” a szövetségben. A miniszter büntetőfeljelentést tett, belső vizsgálatot és elszámoltatást ígért. A szövetség kártérítési pert indított Richter Attilával szemben.

Az elsőfokú tárgyalás során a bíróság Richter Attilának adott igazat. Az indoklás szerint a volt titkár helyesen járt el, ugyanis ő az elnökség javaslatára döntött a szerződés szignózásáról. Azt sem tudták bizonyítani a felperesek, hogy nem volt fedezete a tenisztorna megrendezésének, hiszen a kormány többször jóváhagyta a különböző rendezvények utólagos finanszírozását.

Az első pillanattól kezdve azt mondtam, hogy ez az egész ügy boszorkányüldözés, és nem szól semmi másról csak a kommunikációról. A Magyar Tenisz Szövetség pontosan tudta, hogy nem történt semmilyen szabálytalanság, mégis pert indított, hogy megfélemlítse a tenisztársadalmat

– nyilatkozta a pert megnyerő volt főtitkár.

(rtl.hu nyomán)

Valódi Hírek