Lázár Jánosék pert vesztettek: Súlyos milliókat kell perkálniuk

Egy fideszes belharc miatt.

Tavaly februárban mi is megírtuk, hogy a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) új vezetése Lázár János elnöklésével beperelte az előző elnökséget, amit a szintén fideszes parlamenti képviselő, Szűcs Lajos irányított.

A 252 millió forintos kártérítési pert első fokon elvesztette az MTSZ

tudta meg az rtl.hu.

Ez még csak egy részítélet, amelyet az előző főtitkár, Richter Attila ellen indítottak. A Kecskeméti Törvényszék nemcsak elutasította az MTSZ kérelmét, de

még nekik kell fizetniük Richternek 15,8 millió forintot,

valamint az 5 millió forintos perköltséget is.

Azért 252 millió forintra perelték a volt főtitkárt, mert az új vezetés szerint ennyi kár érte az MTSZ-t azzal, hogy visszaléptek egy nemzetközi torna megrendezésétől. A bíróság ítélete szerint ugyanakkor nem Richter hozta meg erről a döntést, hanem az akkori elnökség, valamint az elnök, azaz Szűcs Lajos. A főtitkár az aláírással csak a formai követelményeknek felelt meg.

A közel 16 millió forintot azért kérte viszontkeresetében Richter Attila, mert 16 havi ki nem fizetett bért követelt az MTSZ-től, ahonnan nem jogszerűen bocsátották el.

Lázárék fellebbeztek az ítélet ellen, így másodfokon folytatódik az eljárás. Ez csupán részítélet volt, a szövevényes ügyben még rengeteg egyéb eljárás folyik.

Bővebben >>ITT<< írtunk az MTSZ jelenlegi és volt vezetése közti pereskedésről.

Valódi Hírek