Csodát tett Pintér Sándor? A Belügyminisztérium elrendelte a kézrátételes gyógyítást az egyik kórházban

Magyarország, 2024. Pintér Sándor is szerephez jutott.

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztő Irodája (EFI) Access Bars fej- és testkezeléseket, valamint reikikezeléseket kínál a betegeknek – írta a Telex. A relaxzona.hu tájékoztatása szerint az Access Bars egy olyan testkezelés, amelynek során a fej 32 pontját „finom érintjük”.

„Ez a kezelés tapasztalatok szerint felszabadít azok alól a gyötrő gondolatok, elképzelések, hiedelmek, érzelmek alól, amelyek nem engedik, hogy megkapd amire vágysz”

– részletezte a szakportál.

A Telex azt írta, a kórház közlése szerint nagy az érdeklődés a módszer iránt, és ugyan szakmailag nem tartják megbízhatónak, azonban azt közölték,

„elősegítheti a mentális egészség megőrzését és fenntartását”.

Pintér Sándor és a Belügyminisztérium is benne van a varázslásban

Az intézmény által kínált szolgáltatás ingyenes, a kórház szerint ők sem fizetnek érte, annak ellenére, hogy a kezelést hirdető plakáton a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium logója is szerepel.

Mint írták, a reiki egy alternatív terápia, amely a gyakorlatban

kézrátételes gyógyítást jelent (!).

Mikor ajánlják a kezelést? A kézrátétellel „átadott” energia segítségével feloldják a testben lévő úgynevezett „energetikai blokkokat”, így támogatva a szervezet öngyógyító, regeneráló működését. Fontosnak tartották megjegyezni, hogy ezt a módszert az orvostudomány nem tekinti szakmailag megbízhatónak, de a spiritualitás gyógyászatban népszerű kezelésnek számít.

Az Egészségfejlesztési Iroda Facebook-oldalán a kezelést abban az esetben ajánlják:

  • ha valakit túl sok stressz ér,
  • elakadt az életében,
  • pánikbetegséggel küzd,
  • esetleg „szeretne a gyermekével felszabadultabb mindennapokat” – sorolták.

A spirituális kezelést meghirdető Egészségfejlesztési Iroda munkatársai aktívan tevékenykednek az Orosházi járás valamennyi településén. Közlésük szerint mindezzel támogatják a kórház munkáját, céljuk pedig az „egészségtudatos magatartás kialakítása a lakosokban”.

Az Orosházi Kórház egyik dolgozója a laphoz eljuttatott egy levelet, amelyben arról írt, hogy az elmúlt években nagyon jó munkát végzett az iroda, sok szakmailag fontos szolgáltatást nyújtott a betegeknek. Mióta azonban az irodának új vezetője van, szerinte minden megváltozott, és – fogalmazott – a szakmaiság is megkérdőjelezhető az intézményben. A kórház dolgozója jelezte,

nála a kézrátételes gyógyítás verte ki a biztosítékot.

„Ez a szintű kuruzslás már szinte bulvár szintet üt meg, a legszomorúbb, hogy ez sajnos a valóság Orosházán.

Számomra ez már messze túl van a határon”

– írta a lapnak az iroda dolgozója.

Megszólalt az intézmény

Megkeresésükre az intézmény azt állította: az Egészségfejlesztési Iroda programjairól az iroda vezetője és a kórházi menedzsment közösen dönt. Az intézmény a reikikezelést végző személlyel két próbaalkalomról állapodott meg, bemutató jelleggel. Az első alkalom március 18-án volt, akkor minden meghirdetett időpont betelt. Legközelebb április 22-én lesz reikikezelés – fűzte hozzá az intézmény, megjegyezve, „a nagy érdeklődés miatt már erre sincsenek férőhelyek”.

„Az EFI által meghirdetett Access Bars fej- és testkezelések és reikikezelés nem orvosi tevékenységek, nem képezik részét a hagyományos medicinának, szakmailag nem is így tekintünk rá. Azonban a mentális egészség megőrzésének és fenntartásának elősegítője lehet”

– írta válaszában a kórház.

Kapcsolódó:

Kiadták a vészjelzést a szakértők: Kritikus helyzet állt elő a kórházakban

Mi történt? Pintér Sándor bejelentette, Európa legjobb (!) egészségügyi rendszere épül Magyarországon

Nagyobb a baj, mint hittük: Kikerült a titkos lista a magyarországi kórházi fertőzésekről

Egy hónapja nincs központi fűtés Győr vezető kórházának szülészetén

Valódi Hírek