Mire készül Pintér Sándor? Hirtelen összecsődítette az ország összes kórházi vezetőjét

Több dolog is terítékre került.

„A beteg az első” címmel tartott kórházi vezetői értekezletet Pintér Sándor belügyminiszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen csütörtökön – derült ki a Belügyminisztérium közleményéből.

Az értekezleten a kórházi vezetők mellett részt vettek az egészségügyi irányításban felelős kormányzati szervezetek vezetői, valamint meghívták az egészségügyi szakmai és érdekképviseleti szervek, többek között a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Rezidens Szövetség, valamint a Magyar Védőnők Egyesületének vezetőit is.

Hozzátették:

összesen 284-en vettek részt az értekezleten

A Belügyminisztérium tájékoztatást adott az egészségügyet érintő legfontosabb témákról, célokról és feladatokról.

„A kormány célja a mostani nehéz háborús és szankciós helyzet ellenére változatlanul az, hogy a betegek ellátása javuljon mind háziorvosi, mind szakrendelői, mind kórházi szinten. A háború és szankciós energiaválság okozta rendkívüli kiadások mellett a kormány az idei költségvetésben 1600 milliárddal többet fordít az egészségügyre, mint 2010-ben”

– írták a közleményben.

Elmondásuk szerint az orvosok bére legutóbb januárban nőtt, akkor 11 százalékkal, valamint állításuk szerint

az újabb ápolói béremelésre majd júliustól kerítenek sort.

Továbbá céljuk a koronavírus-járvány miatt hosszabbodott várólisták csökkentése, hogy minden beteg időben jusson diagnózishoz és kezeléshez.

„A magyar emberek egészségi állapotának javítása és a betegségek korai diagnosztizálása érdekében kiemelt cél a népegészségügyi programok, a szűrések kiterjesztése és a háziorvosok által végzett szűrővizsgálatok ösztönzése”

–fogalmazott a Belügyminisztérium.

A közlemény szerint folytatódnak a háziorvosi alapellátást, az ügyeleti rendszert, a szakrendelők és a kórházak működését, az egészségügyi informatikai szolgáltatásokat, valamint a laboratóriumi rendszert javító intézkedések is. Hogy ez a valóságban előre- vagy visszalépést jelent, rövidesen kiderül.

Valódi Hírek