Óriási botrány: Érik a lakók lázadása, miután nem engedik elfoglalni a méregdrága otthonaikat

A Duna Terasz Grande lakópark körüli kabaré már hosszú ideje tart.

A Duna Terasz Grande története bohózatba illő

Még mindig nem költözhetnek be a tulajdonosok a Budapest XIII. kerületében található Duna Terasz Grande (DTG) lakóparkba, a beruházó ugyanis nem tudja birtokba adni a lakásokat a lakópark tűzjelző rendszerének kódjai nélkül – tudta meg a Telex.

A kódok a kivitelező KÉSZ Építő Zrt.-nél vannak. A cég azonban nem adja át őket egészen addig, amíg nem történik egy újabb pénzügyi elszámolás a két vállalkozás között.

Az ingatlanok átadását mellesleg 2023 márciusára tervezték, a legtöbb tulajdonos már kifizette a kiszemelt lakásokat, és várják, mikor vehetik azokat birtokba.

Megy az egymásra mutogatás

A beruházó szerint a kivitelező KÉSZ Zrt. késett a munkálatokkal. Utóbbi viszont állítja, hogy a Duna Terasz nem számolt el rendesen a munkákkal. A konfliktus eredményeként szerződést bontottak. A kivitelező kizárta a beruházót az építési területről, és a mai napig nem adta át a lakóparkot.

Március végén a bíróság úgy döntött, a beruházó rendőri segítséggel kilakoltathatja a KÉSZ Zrt.-t, ám mielőtt ez megtörtént volna, a kivitelező magától kivonult a lakóparkból.

A tűzjelző rendszer kódjai nélkül azonban mindez hiábavaló. A KÉSZ szerint az átadáskor még üzemszerűen működött a berendezés, amelyet a Duna Terasz képviselői is leellenőriztek. Szerintük a probléma az lehet, hogy a beruházó a birtokbavétel után kikapcsolta a rendszert.

A KÉSZ szerint a bíróság csak a terület elhagyására kötelezte őket, így továbbra sem adják át a dokumentációt – amely a kódokat is tartalmazza – a pénzügyi elszámolásig.

A Duna Terasz Grande korábban azt közölte, hogy nincs tartozásuk a kivitelező felé, sőt, az elszámolásnál ők követelnek majd összeget a KÉSZ-től, amiért kötbért kellett fizetniük a lakóknak a késedelem miatt – részletezte a hírportál.

A lakók már több tüntetést is tartottak, amiért a mai napig nem léphetnek be a már megvásárolt, olcsónak nem mondható lakásaikba. A demonstrációk ez idáig nem vezettek eredményre.

(Kiemelt képünkön Wellmann György, Duna Terasz Grande Kft. jogi képviselője és Szalados László, a KÉSZ Építő Zrt. igazgatósági tagja látható.)

Valódi Hírek