Eloltották a tüzet Rákosrendezőn

Sikerült végleg megfékezni a lángokat Rákosrendező vasútállomásnál.

Emberfeletti munkát végeztek Rákosrendező területén

Eloltották a lángokat és az utómunkálatokkal is végeztek a tűzoltók Budapest XIV. kerületében, Rákosrendező állomáson kedden késő délutén, ahol még hétfő éjjel gyulladtak meg vasúti talpfák – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedden az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint fővárosi hivatásos, valamint rózsadombi és zuglói önkéntes tűzoltók, illetve a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei dolgoztak a helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. Korábban

vízszállítókat, vízágyúkat és más munkagépeket is szállítottak Rákosrendezőre.

Az állomáson a Teleki Blanka utca felőli oldalon egy 100 méter hosszú, 5 méter magasan felhalmozott talpfarakás egy része gyulladt meg. A tűz miatt áramtalanították az állomást, és egy időre a vasúti forgalmat is leállították.

Késő este csaptak fel a lángok

Mint ismert, a vasúti talpfák kaptak lángra hétfőn késő este Budapest XIV. kerületében, Rákosrendező állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága közölte, hogy a helyszínre érkezett szakemberek a tüzet körülhatárolták, vízszállítók, vízágyúk és munkagépek segítették a munkálatokat, amelyek elhúzódhatnak egy darabig.

Mérgező füst keletkezhetett a Rákosrendezőn kiütött tűz miatt

A tűzeset komoly egészségügyi aggályokat is felvet, hiszen

a lángokba borult vasúti talpfák veszélyes hulladéknak minősülnek.

A talpfákat egyebek mellett CCA-vegyületekkel itatják át.

Ezek rezet, krómot és arzént is tartalmaznak, komoly egészségkárosító hatásuk van, körültekintően kell velük bánni.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek