Hatalmas tűz ütött ki Rákosrendezőn – megszólalt a MÁV és a katasztrófavédelem (+videók)

A vasúti talpfák kaptak lángra a XIV. kerületben, Rákosrendező állomásánál, ezért pusztított tűz.

Vasúti talpfák kaptak lángra hétfőn késő este Budapest XIV. kerületében, Rákosrendező állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán – közölte a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága.

Mint írták,

egy 100 méter hosszú, 5 méter magas talpfarakás egy része gyulladt meg.

A helyszínre siettek a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik két vízsugárral kezdték meg az oltást. Munkagépeket is vártak a farakás megbontásához a katasztrófavédelem hétfő este 11 órakor kiadott közleménye szerint.

Hajnali fél 1-kor azt írták, hogy a szakemberek körülhatárolták a tüzet.

Részletezésük szerint a helyszínre érkeztek a rózsadombi és zuglói önkéntes tűzoltók, valamint a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei is.

A talpfák közelében lévő 32 köbméteres gáztartályt egy mozdony 300 méterrel távolabbra vontatta – írták.

A tűzesethez vízszállítók, vízágyúk és munkagépek is érkeztek, hogy segítsék a szakemberek munkáját. A katasztrófavédelem közleménye szerint hajnali fél 1-re az egységek a továbbterjedt tüzeket eloltották, ám egy vízágyú még üzemelt.

Hozzátették, hogy a rakat szétbontása hosszú ideig is eltarthat, elhúzódó oltási munkálatokra kell számítani. Az állomást eközben teljesen áramtalanították, és egy időre le is állították a vasúti forgalmat.

Megszólalt a MÁV

Megindulhatott a vonatközlekedés Rákosrendező állomáson – áll az MTI-n hajnali 1 óra után megjelent közleményben.

A Mávinform tájékoztatása szerint

  • a Budapest–Esztergom,
  • a Budapest–Vác–Szob
  • és a Budapest–Veresegyház–Vác

vonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés, a vonatok immár a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek.

A MÁV-START vonatpótló buszokat állít be az utasok elszállításához. A pótlóbuszok érintik Rákosrendező állomást és Istvántelek megállóhelyet – részletezték.

A BKK éjszakai 914-es számú autóbuszával is utazhatnak az utasok Nyugati pályaudvar–Angyalföld–Rákospalota–Újpest között – áll a közleményben.

Az autóbuszok körülbelül 20 percenként közlekednek, a vasúti menetjegyeket és a bérleteket elfogadják a járművön – fűzte hozzá a Mávinform.

Videók

A Népszava közösségi oldalán osztotta meg az olvasóitól kapott felvételeket a rákosrendezői tűzesetről.

Továbbá egy egészen közeli felvétel is készült a tűzesetről, a videót a YouTube-ra töltötte fel egy felhasználó.

(Népszava Online/Facebook/Ferko/YouTube)

Valódi Hírek