Szijjártó Péter beindult: Már angol nyelven könyörög a híveknek, hogy szavazzanak a Fideszre

A külgazdasági és külügyminiszter a jobboldaltól várja a csodát. Szijjártó Péter a csodában bízik.

Szijjártó Péter nagyon bízik a júniusi EP-választási sikerben

Európának új energiára van szüksége: Szijjártó Péter nagy reményeket fűz a júniusi európai parlamenti választásokhoz. A külgazdasági és külügyminiszter jobboldali fordulatban bízik. Szerinte (!) az emberek a politikai spektrum jobboldala felé fordulnak.

„Meggyőződésünk, hogy minél hazafiasabb, minél szuverenistább, minél jobboldalibb pártok erősödnek meg az Európai Parlamentben, annál nagyobb esélyünk lesz arra, hogy az európai politika visszatérjen a pragmatizmus, a gyakorlatiasság, a józan ész, a racionalitás talajára”

– fejtette ki az interjúban. Az persze, nem derült ki, hogy a szélsőjobboldali elvek hogyan férnek össze a józan ésszel.

A jelenlegi problémákat a „túlideologizált, túlpolitizált” európai politikában látja. Szijjártó szerint a kérdéseket lehetetlen racionálisan megvitatni. Úgy gondolja, a jobboldal erősödésével lenne esély arra, hogy valós vitákra kerüljön sor. Vitákra arról, hogyan támogassák a mezőgazdaságot, hogyan növeljék a versenyképességet.

Vagy épp arról, hogyan küzdjön az EU az illegális migráció ellen.

Szijjártó jobboldali fordulatra számít

Szijjártó szerint ahhoz is jobboldali fordulatra lenne szükség, hogy a gazdasági és biztonsági helyzet erősödjön.

Ennek némiképp ellentmond az, hogy Magyarországon 14 éve bekövetkezett a külgazdasági és külügyminiszter szerint „életbevágóan fontos” jobboldali fordulat.

Az ország gazdasági és versenyképességi mutatói azonban jelenleg nem támasztják alá a politikus örömét: országunk jelenleg is az utolsók között vannak az egész Európai Unióban.

(Szijártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek