Nem verték nagydobra, de kibukott: Elképesztő szál köti Mészáros Lőrincet az ügyészséghez

A Mészáros Lőrinc nevéhez köthető vállalkozás az ország egyik legnagyobb biztonságtechnikai cége.

Fürcht Pál főügyész pár napja egy sajtótájékoztatón elárulta, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség épületeinek biztonságát egy külsős cég garantálja.

Hogy kerül ide Mészáros Lőrinc?

A Telex utánanézett a vállalkozásnak, amely a jelek szerint a Nemzetközi Testőr Biztonságszolgálati Kft.

Tulajdonosa 2022 nyara óta Mészáros Lőrinc cége, a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt.

Előbbi mellesleg az ország egyik legnagyobb biztonságtechnikai vállalkozása, többek között bankokat és ipari területeket is őriznek.

Fürcht kifejtette, hogy tudnak arról, ki és mikor megy be az ügyészség épületébe, ezekről feljegyzések is készülnek.

A hírportál kérdéseket küldött a Központi Nyomozó Főügyészségnek azzal kapcsolatban, hogy az őrző-védő szolgálat jegyzett-e fel illetéktelen behatolást, rendkívüli eseményt a 2021-2022-es időszakban, vagy visszanézték-e a biztonsági szolgálat naplóit ezekből az időkből.

Az ügyészség válaszában kifejtette, hogy az ügy kapcsán

„(…) az eljárási cselekmények folyamatosak. A nyomozás azonban továbbra sem nyilvános, így eddigi kommunikációs gyakorlatunknak megfelelően az eljárás jelenlegi szakaszában a rendelkezésre álló bizonyítékokat nem kívánjuk sem megjelölni, sem értékelni, és a tervezett nyomozati cselekményekről sem adunk számot.

Az ügyben részletesebb tájékoztatást a Központi Nyomozó Főügyészség a nyomozás érdemi befejezését követően ad”.

Mi történt az ügyészségen?

Mint írtuk, megszólalt az ügyészség a Schadl–Völner-üggyel összefüggésben rögzített, Magyar Péter által közzétett hangfelvételről.

A múlt kedden nyilvánosságra hozott anyagon az hallható, amint Varga Judit arról beszélt, Polt Péter az ügyészségen „nem ura a helyzetnek”, és neki nincs érdemi beleszólása abba, hogy mi történik az intézmény falai között.

Tudják, ki az a Tóni

Fürcht Pál főügyész többek között arról beszélt, hogy tudja, ki az a Tóni, akire korábban többször utaltak a Schadl–Völner-ügyben.

„Terhünkre rótták, hogy nem tudjuk, ki az a Tóni, Barbara és Ádám (…) De igen, tudjuk, hogy kik. Azok, akikről Önök is tudnak. (…) Vizsgáltuk, semmilyen 30 éves üzletről nem találtunk nyomot”

– foglalta össze.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének neve többször is felmerült a Schadl–Völner-ügy kapcsán. Rogán Antal korábban úgy fogalmazott, hogy „nem ismeri” Schadl Györgyöt, és valószínűleg a jövőben sem fogja.

Kapcsolódó: Kiszivárogtak a Rogán elleni bizonyítékok Schadl–Völner-ügyben

Valódi Hírek