Tragédia történt a nyíregyházi kórházban: Egy törött csészével bántalmazta a betegtársa Juliannát

Julianna a bántalmazás miatt életét veszítette, az elkövető napokkal később meghalt. A nyíregyházi kórház egyelőre nem reagált az értesülésekre.

Tragikus haláleset történt 2022 októberében Nyíregyházán. A 74 éves Julianna tüdőgyulladás miatt került kórházba, ám egy bántalmazás miatt életét veszítette az egészségügyi intézményben. A hatóság nem tudta felelősségre vonni az elkövetőt, aki napokkal a történtek után meghalt.

A tragédiáról Erzsébet, Julianna testvére adott interjút a minap a Blikknek. Mint részletezte, folyamatosan járt látogatóba nővéréhez, aki egyik nap bekötözött fejjel várta őt a kórházi teremben. Julianna suttogva próbálta elmondani neki, hogy egy magas ember bántalmazta őt. Másnap belehalt a sérüléseibe, az orvosok pedig azt mondták, hogy a nő biztos öngyiłkos akart lenni – emlékezett vissza Erzsébet.

Később azonban kiderült,

Juliannát egyik betegtársa bántalmazta egy törött csészével.

A nyíregyházi kórház a történtekről nem adott tájékoztatást Erzsébetnek.

A Blikk azonban megszerezte a rendőrségi jegyzőkönyvet, amelyből kiderült, hogy Julianna halála erősz@kos úton, a v*rveszteség okozta sokk miatt következett be. A dokumentumokból az is kiolvasható, hogy az idős asszony próbált védekezni a támadójával szemben.

Megszüntették az eljárást

A lap információit megerősítette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség. Szóvivőjük, Borsodi-Buss Emese Krisztina tájékoztatása szerint a halált okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárást tavaly március 30-án megszüntették, mivel az elkövető pár nappal a bűncselekmény után meghalt.

„A nyomozók addig felderítettek mindent, hogy más személy szóba jöhetett-e, de

azt állapították meg, hogy csak a szobatárs lehetett az elkövető „

– fogalmazott az ügyészség szóvivője.

Erzsébet találkozhatott az elkövetővel

A szobatárs részletezése szerint egyszer csak arra lett figyelmes, hogy Julianna sír, fogja a fejét, v*rzik. Mint mondta, ő odament az ágya végéhez, de senkit sem látott.

„Nem vagyok meggyőződve arról, hogy valóban ő volt a valódi gyiłkos.

Szegény nővérem még védekezni is alig bírt, az egyik szemére korábban megvakult”

– emlékezett vissza Erzsébet, aki könnyeivel küszködve beszélt arról, mennyire hiányzik neki a nővére.

A család jogi képviselője, Helmeczy László polgári pert indított a kórházzal szemben. Mint hangsúlyozta, egy idős, ágyban fekvő beteg megfelelő gondozása és őrzése mellett halálos bántalmazás nem történhetett volna meg.

A kórház egyelőre nem reagált a lap megkeresésére, felelősségét nem ismerte el a történtek kapcsán.

Valódi Hírek