FRISS: Nyilvános az árnyékkormány szociáldemokrata programja

Részletesen is bemutatták elképzeléseiket.

A Demokratikus Koalíció 2022 szeptemberében azért alakított szociáldemokrata árnyékkormányt, hogy bebizonyítsa: van kormányzóképes ellenzéki erő. Meg akarták mutatni, hogy van politikai alternatívája a kiváltságos kevesek uralmának, van remény arra, hogy hazánk újra a tisztességes sokakról szóljon – írták weboldalukon.

Kedden hivatalosan is nyilvánosságra hozták az árnyékkormány programját is, amelyet teljes terjedelmében >>ITT<< olvashatsz el.

A pontokba szedett legfontosabb részleteit az alábbiakban ismertetjük.

Gyermekbarát Magyarországot szeretne az árnyékkormány

Magyarország jövőjét a gyermekek jelentik. Éppen ezért szociáldemokrataként a legfontosabb célja az, hogy a kormányváltást követően Magyarországból egy gyermekbarát országot építsenek – írta a Dobrev Klára vezette árnyékkormány.

Olyan hazáért dolgoznak, amely biztonságos körülményeket teremt a gyermekek számára. Gondoskodik jólétükről és fejlődésükről, megvédi őket a fenyegető veszélyektől, színvonalas oktatást és egészségügyi rendszert biztosít – tették hozzá.

Igazságos Magyarország

Szociáldemokrataként olyan államot akarnak, amely a keményen dolgozó emberek és nem a multinacionális vállalatok oldalára áll. Az nem igazság, hogy ma Magyarországon csak az ügyeskedő fideszes milliárdosok érvényesülnek – fogalmaztak.

Jelenleg a tisztességes munkából élő többség és az egész életüket végigdolgozó nyugdíjasok napi gondokkal küzdenek, és nem látják az előrelépés lehetőségét.

Fejlődő Magyarország

A szociáldemokrata fordulat után újra fejlődő pályára állítják Magyarországot – ígéri a párt. A jövő Magyarországa akkor lesz sikeres, ha a gazdaság áll az emberek szolgálatában, és nem fordítva – tették hozzá.

Tudásalapú és zöld társadalmat teremtenének. Olyan fejlődést szeretnének, amely nem teszi tönkre bolygónkat, és amely a térségben minden magyar ember számára előrelépést jelent – összegeztek.

Biztonságos Magyarország

Olyan országot építenének, amelyben minden polgár biztonságban érezheti magát, biztos lehet benne, hogy a haza vigyáz rá – jelentették ki.

Ez nemcsak szociális biztonságot és a megélhetés biztonságát jelenti. Hanem azt is, hogy mindenki biztonságban tudhassa saját magát, szeretteit, és kemény munkával szerzett vagyonát – írták.

Mi, szociáldemokraták az erős államban hiszünk

– fogalmaztak.

Európai Magyarországért küzd az árnyékkormány

A szociáldemokrata árnyékkormány szerint Magyarország helye Európában van. Az Európai Unió közössége jelenti hazánk számára a legjobb esélyt nemzeti érdekeink érvényesítésére, a magyarok életének jobbá tételére – hangsúlyozták.

De Európa nemcsak politikai, hanem értékközösséget is jelent számukra. Az Európai Magyarország elképzelhetetlen szabad sajtó, mindenki által elérhető kultúra és a közösségeket összekötő sport nélkül – emelték ki.

Kapcsolódó:

Arató Gergely bemutatta az árnyékkormány programjának öt legfontosabb pillérét (+videó)

Valódi Hírek