Óriási fordulatot vesz az időjárás: Húsvétra berobban a nyár

Itt vannak a részletek.

Péntek estétől csökken a gomolyos felhőzet, a fátyolfelhők azonban maradnak, de ennek ellenére is szombaton sok napsütés várható csapadék nélkül – hívta fel a figyelmet friss előrejelzésében a Hungaromet Zrt.

A délnyugati, déli szelet élénk, az Északnyugat-Dunántúlon erős, viharos lökések kísérik. Éjszaka csillapodik a légmozgás, de erős széllökések az északnyugati tájakon még szombaton is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 22 és 27 fok között alakul.

Péntek estére és szombat hajnalra legfeljebb fátyolfelhők maradnak felettünk, csapadék nem lesz. Az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben párássá válhat a levegő, foltokban köd képződhet. A déli, délnyugati szelet helyenként élénk, az északnyugati részeken erős, az éjszaka első felében még viharos lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul. A szelesebb északnyugati tájakon ennél enyhébb maradhat az idő, a hidegre hajlamos helyeken (főként az északi völgyekben) pedig hidegebb is lehet.

Szombat délelőtt napos, csapadék nélküli fátyolfelhős idő valószínű. Az Északnyugat-Dunántúlon továbbra is élénk, erős lökések kísérik a déli szelet. Délutánra 22 és 27 fok közé melegszik fel a levegő – ismertették.

Forrás: met.hu

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek