Rémisztő ellentámadásba lendülnek Orbánék: Megvan, mi a kormány következő célpontja

Orbán Viktor és emberei a jelek szerint nem állnak meg a könyveknél és a társasjátékoknál.

A csomagküldés lett Orbán Viktor kormányának következő célpontja az – állításuk szerint – „gyermekek védelméért” folytatott harcban. A vonatkozó kormányrendeletet már társadalmi egyeztetésre bocsátotta az Igazságügyi Minisztérium, az észrevételeket április 4-ig várják.

Mi a lényege?

A részletezés szerint

” a csomagküldő kereskedelemben speciális tájékoztatást kell közzétennie a kereskedőnek a gyermekeknek szóló olyan termék kapcsán, amelynek meghatározó eleme a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés,

a nem megváltoztatása vagy a homosz3xualitás megjelenítése, népszerűsítése,

esetlegesen a sz3xualitás közvetlen, naturális vagy öncélú ábrázolása.

Ebben az esetben a gyermekeknek szóló termék úgy forgalmazható, ha a termék adatlapja jól látható módon tartalmazza az »Érzékeny tartalom!« tájékoztatást.

Korlátoznák a könyvek árkedvezményét

Mint írtuk, társadalmi egyeztetésre bocsátotta a könyvek árkötöttségéről szóló törvényjavaslatot a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

A cél, hogy a könyvkiadó vagy az importőr által meghatározott árból egy éven keresztül ne lehessen kedvezményt adni. Továbbá ha az adott könyvet nem Magyarországon adják ki, de a példányszámok minimum 50 százalékát hazánkban értékesítik, akkor szintén kötött árat kell alkalmazni.

A kiadókat is szigorral sújtaná a kormány a törvénnyel, amely szerint a megjelenéstől számított 30 napon belül értékesíthetik az általuk megszabott árhoz képest olcsóbban az adott könyvet a szerző, a kiadó munkatársa, vagy a kiadásban közreműködők részére.

Kapcsolódó: Mi folyik itt? Szigorítana az Orbán-kormány, tilalmat vezetne be a könyvek árkedvezményére

Befóliázva

A nyáron írtunk arról, hogy az LMBTQ-tematikájú regények már befóliázva állnak a polcokon a gyermekvédelmi törvény miatt – így várják gazdájukat a könyvesboltokban. A pikánsabb tartalmú társasjátékok sem úszták meg, külön csomagolást kaptak.

Kapcsolódó: Népszerű művészek leszaggatták a könyvekről a kormány ukáza miatt felhelyezett fóliákat a Libriben

Ráadásul akadnak olyan könyvesboltok, ahol a kiskorúak meg sem közelíthetik a kormány által kifogásoltnak vélt könyveket. Ők az ifjúsági részlegen kereshetnek maguknak olvasnivalót. Sőt, a gyermekek még szülői felügyelettel sem mehetnek az üzlet azon területeire, ahol 18 év felettieknek szóló tartalmakkal találkozhatnak.

Fontos megjegyezni, hogy a felnőtteknek szóló könyveken nem a p0rnográf tartalmakat kell érteni, így verseskötetektől, bestsellerektől, életrajzi könyvektől,

szakácskönyvektől, útikalauzoktól és még sok más műtől búcsút kellett venniük a kiskorúaknak.

Kapcsolódó:

Mi a fene történik? Mostantól tilos megközelíteniük a gyerekeknek egy rakás könyvet az egyik legismertebb boltláncban

Kiakadt az énekes: Puskás-Dallos Peti kemény üzenetet küldött Orbánék egyik gyalázatos szabályozása után

Valódi Hírek