Horváth Jácint öt ellenzéki párt polgármesterjelöltje Nagykanizsán (+videó)

Horváth Jácintot a DK, az MSZP, a Momentum, az LMP és a Jobbik támogatja.

Horváth Jácint nagykanizsai DK-s politikust támogatja a helyi ellenzéki összefogást képviselő civil szervezet, valamint a parlamenti demokratikus ellenzék öt pártja. Erről az érintett szervezetek sajtótájékoztatón számoltak be szerdán kora délután.

Böröcz Zoltán, az Éljen VárosuNk Egyesület elnöke a szerdai sajtótájékoztatón hangsúlyozta, fontos a legalkalmasabb jelöltet megtalálni. Mint mondta,

a pártok által az egyesület irányába adott jelzések mind egy személyre mutatnak.

Mit mond a DK?

A jelöltet Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője nevezte meg. Az ellenzék helyi polgármesterjelöltje nem más, mint Horváth Jácint.

Dobrev Klára rámutatott, hogy a városnak egy olyan vezetője lehet Horváth személyében, aki nem a Fidesz-pártközpont utasításai hajtja végre. Ő az asztalra csap, ha úgy érzi, a lakosok érdekeit veszélyezteti valami.

Mint mondta, Horváth Jácint nem csupán nagy tudású szakember, hanem Európában elismert várospolitikus, akinek a javaslataira felfigyelnek szerte a közösségben és Magyarországon is. Emellett ő egy igazi patrióta is – fogalmazott az árnyék-miniszterelnök, hozzátéve, hogy Horváth szinte minden beszélgetésben úgy kezd legalább egy mondatot:

„Nekünk otthon, Kanizsán…”

A közelgő választásokon a szavazópolgároknak egy olyan embert ajánlanak az ellenzéki pártok, akinek a szíve nap mint nap Nagykanizsáért dobog – mutatott rá Dobrev Klára.

Mit mond az MSZP?

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke emlékeztetett, hogy a város jelenlegi polgármestere a nagytőke kiszolgálója, neki a pártpolitika elsődleges. Márpedig az emberek a legfontosabbak egy önkormányzatban – fűzte hozzá.

Mint kifejtette, Horváth Jácint az együttműködés híve, maga a szakértelem:

egyszerre lokálpatrióta és európai.

Mit mond a Momentum?

Deli Tamás Győző, a Momentum Zala vármegyei választmányának alelnöke elmondta, hogy az egyesület az elmúlt öt évben bebizonyította, az együttműködés különböző világnézetű emberek között működik.

Példásan vezették a várost, remélhetőleg a választások után Horváth Jácint vezetésével ezt a munkát fogják folytatni – emelte ki.

Mit mond az LMP?

Szendefy Mária, az LMP elnökségi tagja felhívta arra a figyelmet, hogy Nagykanizsa kiváló adottságokkal rendelkezik. Mégis jelentős az elvándorlás, leépültek a munkahelyek.

Itt az ideje, hogy a helyiek ismét a kezükbe vegyék a sorsukat

– hangsúlyozta.

Mit mond a Jobbik?

Berta Krisztián, a Jobbik választókörzeti elnöke úgy fogalmazott, hogy Horváth Jácint bebizonyította, alkalmas a polgármesteri feladatok ellátására – csakúgy, mint az összefogás munkáját összehangoló egyesület.

A Jobbik is a legjobb jelöltet akarta megtalálni, és amennyiben Horváthnak júniusban bizalmat szavaznak a választópolgárok, akkor bizonyítani tudja, hogy csak és kizárólag Nagykanizsa érdekeit tartja szem előtt – mondta Berta Krisztián.

Horváth Jácint is felszólalt

Mint kifejtette, a választás sikere az együttműködésen múlik. Meggyőződése, hogy rövidesen nemcsak a közgyűlési többség lesz az oldalukon, hanem a polgármester személye is.

Köszönetet mondott az őt támogató pártok képviselőinek, majd hangsúlyozta, hogy

az egyesülettel közösen csak és kizárólag Nagykanizsáért fognak dolgozni.

Emlékeztetett, hogy 18 éve fideszes polgármestere van a városnak, ez idő alatt sokan elhagyták a települést – közöttük rengeteg cég is.

A leépülésnek véget vetnének, ám ez csak úgy sikerülhet, ha mernek változtatni – fogalmazott Horváth Jácint, megjegyezve, hogy már bebizonyították: felül lehet emelkedni a pártpolitikán, és olyan döntéseket lehet hozni, amelyeknél a város érdeke az elsődleges.

Nagykanizsán jelenleg az ellenzék van enyhe többségben a város közgyűlésében. A tíz egyéni választókerületből 6-ban az összefogás jelöltjei nyertek öt éve, míg négyben a Fidesz induló diadalmaskodtak. A polgármester-választáson a Fidesz jelöltje győzött, igen szolid többséggel.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek