Szinte táncot járt örömében Szijjártó Péter, amikor kibukott egy kínos részlet a paksi beruházásról

Szijjártó Péter a minap Szocsiból jelentkezett, Paks II-ről is beszélt.

Mint írtuk, Szijjártó Péter a minap az oroszországi Szocsiba utazott az atomexpóra, hogy a paksi beruházásról tegyen nagyívű bejelentést.

Egyeztetés Paksról

A külgazdasági és külügyminiszter még február elején beszélt részletesen az építkezésről. A tárcavezető többek között azt is megosztotta, hogy folynak a talajszilárdítási munkálatok, amelyekkel várhatóan a jövő év közepére végeznek.

Ezzel párhuzamosan elkezdődött azoknak a létesítményeknek a kialakítása, amelyek az úgynevezett első beton öntéséhez lesznek szükségesek. A tervek szerint 2024 végéig erre sor kerül majd – árulta el akkor Szijjártó.

Szocsiból üzent Szijjártó Péter

„A paksi beruházás sikere a magyar gazdaság versenyképességének hosszú távú garanciája.

Ezáltal garantálni tudjuk Magyarország számára azt, hogy az ország villamosenergia-ellátása biztonságban lesz hosszú évtizedekre, hiszen nagyjából az ország lakossága és ipara által szükségesnek tartott villamos energia mintegy 70 százalékát mi magunk elő fogjuk tudni állítani”

– büszkélkedett a Magyarországot évtizedekre Oroszország zsoldjában tartó beruházással a tárcavezető.

Kapcsolódó: Szijjártó végképp megadta magát: Itt a drámai bejelentés

Szijjártó a minap az energiapiactól való függetlenségről, az építkezéshez köthető mérföldkövekről beszélt, ám mint kiderült,

az érdemi munkálatokhoz még hiányoznak a hatósági hozzájárulások.

Paks II frissített előzetes biztonsági jelentésének vizsgálata ugyanis jelenleg is zajlik. Erről az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) tájékoztatta a minap a Népszavát.

Eszerint a beruházás telephelyén még nem folyhatnak a nukleáris biztonsággal összefüggő munkálatok. Mellesleg az előzetes biztonsági jelentés frissített változatára azért volt szükség, mert az első verziót nem fogadta el a hivatal.

Valódi Hírek