Lehet még fokozni: Szijjártó bizalmasa megdöbbentő dolgot árult el Balog Zoltánról

Eközben Balog Zoltán lemondását követelik a református egyház tagjai.

Csárdi Antal, az LMP politikusa nemrég arról kérdezte Szijjártó Pétert, hogy

„Balog Zoltán rendelkezik-e még diplomata útlevéllel?”

Írásbeli kérdésében emlékeztetett, Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára korábban úgy tájékoztatta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt minisztere, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lemondott lelkészi elnöke rendelkezett diplomata útlevéllel.

Magyar emellett azt is közölte, hogy Balog a külgazdasági és külügyminiszter javaslatára rendkívüli és meghatalmazotti nagyköveti rangot kapott.

Megérkezett a válasz

Magyar Levente a minap válaszolt a kérdésre, mondandóját rövidre fogta. Mint közölte, Balogot a köztársasági elnök 2019-ben rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté nevezte ki, diplomata útlevelet is kapott, amely

jelenleg is érvényes.

Balog Zoltán távozását akarják

Ahogy beszámoltunk róla, Balog lemondott a református zsinati elnökségi posztjáról, valamint a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány kuratóriumában betöltött tagságáról.

Az egyház tagjai azonban sürgetik, hogy

mondjon le dunamelléki püspöki tisztségéről is.

„Sokan szívesen kimondanák, amit én megtettem, hogy

Balog Zoltán nem maradhat püspök

(…) Még nem találkoztam olyan református emberrel, aki egyetértene azzal, amit Balog Zoltán tett, és ahogyan ebben a helyzetben viselkedik”

– fogalmazott Tarr Zoltán, az egyház egykori zsinati tanácsosa. Megjegyezte, Balog tette soha nem látott hitelességi válságot okozott a református egyházban.

Valódi Hírek