Ebből mi lesz? Nagy Márton hadat üzent a SPAR-nak

Komoly következményeket helyeztek kilátásba.

Miután az osztrák SPAR első embere kvázi államosítással vádolta meg a magyar kormányt, a kabinet kemény üzeneteket fogalmazott meg válaszul. Úgy tűnik, ezzel azonban távolról sem jutott nyugvópontra a konfliktus. Sőt, csak most kapcsol újabb fokozatba – írta meg a vg.hu.

Mint azt a Nyugati Fényen is írtuk, a holland tulajdonú SPARüzletlánc osztrák leányvállalata – amely a magyar üzleteket tulajdonolja – átalakította működését, hogy Svájcba menekíthesse magyarországi vagyonát. A cég közölte:

ezzel védekeznek az ellen, hogy Orbán Viktor oligarchái rátegyék a kezüket

a magyar piacon második legerősebb élelmiszer-kereskedelmi cégre.

Beszámoltunk arról is, hogy ezek után Lázár János nyílt hadüzenetet küldött a SPAR Magyarország Kft.-nek egy csütörtöki építőipari konferencián. Az építési és közlekedési miniszter azt mondta, hogy a kormány nem tűri a fenyegetéseket a SPAR-tól, amely a „korrumpált osztrák sajtón keresztül” üzent a kormánynak.

„Most, hogy az osztrák fűszeres-közértes, a SPAR így viselkedett, felvetettem a kormányban, hogy ne tűrjük tovább a hazudozást, alaptalan állításokat tőlük, s

inkább vegyük meg őket szőröstül-bőröstül”

– mondta.

Perre mennének Orbánék

Rágalmazási pert fontolgat a SPAR ellen a magyar kormány – állította hétfőn megbízható forrásokra hivatkozva a portál. A lap szerint a per nem a SPAR Magyarország Kft., hanem az osztrák anyacég ellen irányulna, amelynek tulajdonosa és vezérigazgatója, Hans Reisch éles nyilatkozatot tett a magyar kormánnyal kapcsolatban.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter más témában tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva elmondta, foglalkozott a SPAR kérdéskörével,

elítéli a vállalat kijelentéseit, amik következményekkel fognak járni,

– írta meg az index.hu.

„Múlt héten behívtam a SPAR vezetőjét, és elmondtam neki, hogy minden kijelentésnek következménye van, és haladéktalanul támassza alá, amit mondott. Kikérjük magunknak ezt a hangnemet. Fáradjanak ide, és mondják el, mire alapozzák ezeket a kijelentéseket, amiknek következményei lesznek”

– fogalmazott a miniszter.

Valódi Hírek