Mi történt? Tömegével kerültek kórházba az óvodások a Pest vármegyei óvodában, ráadásul nem is először (+videó)

Ketten kórházba kerültek, de szerencsére már minden érintett gyermek túlesett a nehezén. A pilisborosjenői Mesevölgy Óvodában nem ez volt az első mérgezéses eset.

Megették a lilaakác termését a pilisborosjenői óvodások,

az érintett hat gyermekből kettő kórházba került.

Miután a kicsik rosszul lettek, hánytak, a Pest vármegyei településen található intézmény óvónői riasztották a mentőket – részletezte a minap az RTL Híradója.

Az eset a múlt hét közepén történt, másnapra minden érintett gyermek átvészelte a mérgezést. M. Kutvölgyi Eszter, az óvoda vezetője írásban annyit közölt, hogy a karbantartók a kertből minden növényi részt azonnal eltávolítottak. Az információk szerint a héten szakértők vizsgálják meg az óvoda kertjét, a szakvéleményük alapján az intézmény minden veszélyesnek ítélt növényt eltávolít.

Zacher Gábor toxikológus a történtekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy amint az illető szervezete megszabadul a mérgező anyagtól, spontán gyógyulás következik be.

A település polgármestere, Tömöri Balázs fegyelmi eljárást kezdeményez a történtek miatt. Erről a közösségi oldalán számolt be pár napja:

Nem ez az első eset

Mint ismert, a pilisborosjenői Mesevölgy Óvodában három óvodai csoportban tisztítószer került a gyermekek ételébe porcukor helyett. Az esetről pár hete számolt be a polgármester.

Mint közölte, öt gyermek kórházba került, de már elhagyták az intézményt. A történtek miatt belső vizsgálat indult.

Arról, hogy pontosan hogyan került a gyermekek ételébe tisztítószer, >>ITT<< írtunk részletesen.

(rtl.hu/Tömöri Balázs/Facebook/Nyugati Fény)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek