Megtörte a csendet Varga Judit: A Magyar Péterrel való házasságáról vallott

Mutatjuk, hogy nyilatkozott.

Ezt írta Varga Judit múlt héten

Varga Judit volt igazságügyi miniszter múlt hétvégén minden előzmény nélkül tett közzé a Facebook-oldalán egy videót a családon belüli erőszakról. Ezzel a lemondása óta tartó hosszas hallgatást törte meg, egyben üzent egykori férjének, Magyar Péternek is.

Magyar előtte arról írt: 2020. december 29-én egy családi vitájuk odáig fajult Varga Judittal, hogy Varga ismeretlen időre és helyszínre akart költözni a három gyerekükkel. Magyar azonban ebbe nem akart beleegyezni, ekkor Varga az állami testőrök segítségét kérte. Az esetről egy titkosított jelentés készült, Magyar szerint ezt a jelentést akarják most valakik felhasználni ellene. Magyar szerint a jelentésben az áll, hogy ő erőszakosan lépett fel a feleségével és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben, de ez szerinte nem így történt.

Kapcsolódó: Magyar Péter elszabadult: Lealkoholistázta Varga Juditot, propagandistának nevezte a HVG újságíróját

Varga Judit újságírói kérdésre válaszolt

Pénteken este Varga sms-t küldött a 444 újságírójának. A portál még március 8-án kérdezte az egykori igazságügyi minisztert a volt férjével kapcsolatos ügyekről, erre reagált most a visszavonult politikus. Válaszát változtatás nélkül közöljük alább:

„Tisztelt Kaufmann Balázs! Köszönöm szépen a lehetőséget, de inkább nem élek vele. Egyrészt, mert már visszavonultam a közélettől, és bármilyen közéleti téma – akár az időközben baloldali politikussá vált volt férjem meghökkentő, megtévesztő ámokfutásának – értékelése újra politikai mezőbe helyezne, amit el kívánok kerülni; másrészt,

korábbi házasságom annyi fájdalmat, bánatot és megaláztatást okozott,

hogy a magánéleti téma megvitatásától kifejezetten elzárkózom. Remélem, volt férjem meggondolatlan és manipulatív nyilatkozatai később sem kényszerítenek arra, hogy a sebek feltépésével a nyilvánosság elé kelljen állnom. Megértését megköszönve, maradok tisztelettel: Varga Judit”

Magyar Péter szinte azonnal reagált

Pár perccel később már reagált is a Facebook-oldalán Magyar Péter a volt felesége megszólalására. Bejegyzésben azt írja:

„Most értesültem arról, hogy Rogán Antal az alábbi sms-t mondta tollba a volt feleségemnek, a gyermekeim anyjának:

»Tisztelt Kaufmann Balázs! Köszönöm szépen a lehetőséget, de inkább nem élek vele. (…)« (Az idézett fentebb olvasható – a szerk.)

Nem ülök fel a maffia egyik tartóoszlopaként funkcionáló Rogán Antal provokációjának, továbbra sem mondok rosszat a gyermekeim édesanyjáról.

Kedden bemegyek az ügyészségre és nyilvánosságra hozom a hangfelvételt, amiből mindenki számára egyértelmű lesz, hogy miért írnak ilyeneket a volt feleségem nevében.

Én továbbra is hiszek a szeretet és az igazság erejében és tudom, hogy közösen képesek leszünk legyőzni a maffiát és egy új, boldog Magyarországot építeni.

Köszönöm a támogatásukat!”

Valódi Hírek