Mi történt? A Navracsicsot gyalázó sulis haverjának kezébe adta az aduászt Lázár János

Elvették a döntési jogköröket.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium alá tartozó állami vállalatoknak mostantól Lázár János régi ismerőse, volt gimnáziumi évfolyamtársa, Bada János által vezetett cégen keresztül kell intézniük az eszközök beszerzését.

A 24.hu beszámolójában azt írta, elvették többek között

  • az 57 ezer munkavállalót összefogó MÁV Zrt.,
  • a vasúti személyszállítást lebonyolító MÁV Start,
  • a Volánbusz
  • és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

vezetésének önálló döntési jogköreit,

és már a mozdonyalkatrésztől a gumiabroncson át az üzemanyagig gyakorlatilag minden vásárlás és eszközbeszerzés ügyében a MÁV SZK-nál kell leadniuk a rendelést. A döntés következtében már összesen 700–800 fő is átkerült a Bada János vezette céghez.

Bada János korábban a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács szakértői testületében tevékenykedett, 2018-ban pedig a szintén a Lázár Jánoshoz köthető Batidai Vadászkastélyt működtető Grosswiese Zrt.-ben kapott vezetői állást. A portál kereste az ügyben Lázár tárcáját, ahonnan továbbküldték őket a MÁV sajtóosztályához, ahonnan az a válasz érkezett, hogy:

„a központosítást

a költséghatékonyság mellett a cégcsoport beszerzéseinek átláthatóbbá és gyorsabbá tétele, valamint a piaci verseny erősítése, kiszélesítése, transzparensebbé tétele is vezérelte”.

Érdekesség, hogy Bada János a tulajdonosa a Promenád24 nevű portálnak is, amely februárban többek között „A b*zizó polgármester és az »európai fideszes« meleg kézfogásai” címmel is közölt lejárató cikket Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterről, amiért többször kezet mert fogni Márki-Zay Péterrel.

A Promenád24-et a Dél-alföldi Média Centrum Kft. „gondozza”, amelynek Rákay Philip volt a tulajdonosa március elejéig, amikor is bejelentette, hogy a lejárató cikkek miatt eladja a portált, valamint közölte az is, hogy kiszáll a Lázár János-féle ménesbirtokból is.

Kapcsolódó:

Ég a ház Orbánéknál: Furcsát lépett Rákay Philip, miután Navracsics Tibort gyalázták a Fidesz-médiában

Valódi Hírek