Ég a ház Orbánéknál: Furcsát lépett Rákay Philip, miután Navracsics Tibort gyalázták a Fidesz-médiában

Leszóltak neki.

A Promenád24 többségi tulajdonosa közölte, elnézést kér Navracsics Tibor minisztertől az ellene indított kormányzati hadjárat miatt. A 24.hu információi szerint a tulajdonos eladja a portált, valamint kiszáll a Lázár Jánoshoz köthető ménesbirtokból is.

Rákay megbánta?

„Navracsics Tibortól a Promenád24,

szerepüket súlyosan félreértelmező kollégái helyett is elnézést kérek!”

– közölte a lapnak Rákay Philip, a hódmezővásárhelyi portál többségi tulajdonosa, miután arról kérdezték, tudott-e azokról a cikkekről, amelyekkel a hódmezővásárhelyi lap a közelmúltban Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési minisztert támadta.

A Promenád24 portált Lázár János propagandalapjaként tartják számon. Navracsicsot pedig azért támadták, mert a miniszter az elmúlt időkben többször is találkozott Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel, az ellenzéki összefogás 2022-es miniszterelnök-jelöltjével.

Nem bízták a véletlenre a dolgot, ugyanis

a Promenád24 hét nap alatt mintegy 2,2–2,5 millió forintot költött a Navracsicsot gyalázó cikkek hirdetéseire.

Már Navracsics is „hazaáruló”

„Soros György tömi az egyik zsebét dollárokkal, a másikba Navracsics Tibor pakolná a forrásokat. Hazaáruló politikussal bratyizik a közigazgatási és területfejlesztési miniszter”

– írták a miniszterről.

Rákay most a 24.hu-nak azt állította, csak a médiából szerzett tudomást ezekről a cikkekről.

„Évtizedek óta nem titok, hogy közéleti szereplőként nyíltan kiállok Orbán Viktor politikája és kormánya mellett, ebbe az őszinte szerepvállalásba egyáltalán nem fér bele, hogy egy hozzám tulajdonosként köthető vállalkozás bármilyen formában is – ráadásul ilyen alpári eszközökkel – támadja a magyar kormány bármely tagját”

– jelentette ki Rákay, majd hozzátette: „nyomatékosan utasította” a cég ügyvezetőit, hogy azonnal állítsák le a hadjáratot, és „megfelelő módon szankcionálják” az abban részt vevőket.

Rákay lemondott

Rákay azt is tudatta, eladja a tulajdonrészét, és

bejelentette lemondását a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-ben betöltött felügyelőbizottsági tagságáról,

amely döntéséről már szerdán tájékoztatni fogja az érintetteket. A cég nem mellesleg a Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak a tulajdona, amelyben Lázár János miniszter a kuratóriumi elnök.

Kapcsolódó:

Elindult a leszámolás? Lázárék kiadták a kilövési engedélyt Navracsics Tiborra

Valódi Hírek