Elindult a leszámolás? Lázárék kiadták a kilövési engedélyt Navracsics Tiborra

Célkeresztben a miniszter.

„Hazaárulókkal” cimborál

Egy Lázár Jánoshoz köthető hódmezővásárhelyi lap hadjáratot indított Navracsics Tibor ellen, amiért „túlságosan baráti viszonyt” ápol Márki-Zay Péterrel – hívta fel a figyelmet a Telex. Lázár János a lapnak azt írta: ő megérti a jobboldali közösség felháborodását. Úgy tudni, a két miniszter régi konfliktusa bújhat meg az ügy hátterében.

Február 17-én jelent meg egy név nélküli cikk „A b*zizó polgármester és az »európai fideszes« meleg kézfogásai” címmel a Lázárhoz köthető hódmezővárhelyi Promenad24 portálon. A nevét nem vállaló szerző azt kifogásolta, hogy a közigazgatási és területfejlesztési miniszter a „hazaárulónak” nevezett Márki-Zay Péterrel barátkozik. A hódmezővásárhelyi polgármesterről a cikkben úgy fogalmaztak: „lassan több közös fotót posztol Facebook-oldalán Navracsics Tiborral, mint táncos lábú feleségével, a vásárhelyi mindentudó First Ladyvel.”

Emlékeztettek, január 1-jétől Navracsics új minisztériumához kerültek a közigazgatási és önkormányzati területek. A miniszter országjárásba kezdett, amelynek során hetente ellátogat egy (vár)megyébe, ahol a legfontosabb helyi vezetőkkel találkozik.

„A területfejlesztés nem pártpolitikai kérdés”

– mondta Navracsics január végén, amikor Márki-Zay Péterrel is találkozott.

A nagy barátság

A „nagyszabású” találkozóról Márki-Zay Péter büszkén számolt be Facebook-oldalán, és megosztotta: „ígéretet kapott” arra, hogy Hódmezővásárhelyt is támogatja a kormány. Felidézték, pár héttel később az OTP önkormányzati konferenciájáról osztott meg közös képet Navracsiccsal, legutóbb pedig a Megyei Jogú Városok Szövetségének ülésén találkozott Orbán Viktor miniszterével.

„Nincs kegyelem” Navracsicsnak, csak Kónya Endrének

De nem csak a baráti kézfogások ütötték ki a biztosítékot a Promenad24 szerzőjénél, aki számos cikkben támadta Navracsicsot.

„A jelek szerint Navracsicsnál valami gond lehet az iránytűvel.

Mintha elfelejtette volna, hogy milyen kígyót ölel a keblére, és hogy a politikában is léteznek nemzeti minimumok, melyek felrúgása esetén nincs pardon, ha tetszik:

nincs kegyelem”

– fogalmaztak a február 17-i cikkben, amelyben részletesen írtak az ellenzék külföldi kampányfinanszírozásáról, Márki-Zay hazaárulásáról, LMBTQ-agymosásról, migránsokról és hasonlókról.

Figyelmeztették a minisztert

„Vajon a miniszter elfelejtette volna, hogy új cimbije abból táplálkozik, hogy a kormányfő gyermekét mocskolja és mocskoltatja a netes csőcselékkel? Aki egy ilyen emberrel egy gyékényen árul, nemcsak végtelenül naiv, de mondjuk ki: nem is lát a pályán”

– írta a szerző, aki eszmefuttatása végén figyelmeztette is a minisztert.

„Hiszen nemcsak a politika, de a mindennapi életünk egyszeregye is arra tanít:

nem piszkítunk abba a tányérba, ahonnan eszünk”

– tanácsolta Navracsicsnak.

Navracsics a Soros

Felhívták rá a figyelmet, hogy a Meta adatai szerint összesen már közel 1 millió forintot költöttek Facebook-hirdetésekre, amely jól jelzi, hogy politikai célja és üzenete van a Navracsicsot gyalázó cikkeknek.

„Soros György tömi az egyik zsebét dollárokkal, a másikba Navracsics Tibor pakolná a forrásokat.

Hazaáruló politikussal bratyizik a közigazgatási és területfejlesztési miniszter”

– írták a február 24-én megjelent „Navracsics pénzt ad Márki-Zaynak” című cikkben.

A szerző emlékeztetett arra is, hogy Orbán Viktor és Lázár János is világossá tette az elmúlt hónapokban, hogy „hazaárulókkal márpedig nincs kokettálás, nincs együttműködés”.

„Sem Hódmezővásárhelyen, sem máshol az országban nem támogat a kormány olyan városvezetést, olyan politikust,

aki pénzért elárulta, eladta a hazáját”

– írták Lázár János tavaly júniusi interjújára hivatkozva.

„Vajon kinek akar tetszeni Navracsics Tibor, amikor az ellenzék legszélsőségesebb, leggátlástalanabb, legerőszakosabb figurájával bratyizik?”

– vetette fel a szerző.

Rákay Philip is előkerült

Jelezték, a „profin” levezényelt karaktergyilkosságról nehéz elképzelni, hogy egy „újságíró” magánakciója lenne, ugyanis a portált csak Lázár János propagandalapjaként emlegetik. Mint írták, a hódmezővásárhelyi székhelyű Dél-alföldi Média Centrum Kft. többségi tulajdonosa az ismert fideszes megmondóember, Rákay Philip, aki sok más megbízatása mellett a Lázár által felügyelt Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. felügyelőbizottságának tagja.

Kapcsolódó: A DK vizsgálatot kezdeményezett Rákay Philip ingatlanmutyijának ügyében

A lejárató anyagok hátterében Navracsics és Lázár régi konfliktusának újraéledése állhat. Emlékeztettek, Navracsics hosszú éveken át egyfajta mentorként egyengette Lázár politikai pályáját, azonban 2010 után többször összekülönböztek egymással. A Magyar Narancs 2014-es cikke szerint Orbán több alkalommal is a ranglétrán egyre feljebb jutó Lázárt jelölte ki, hogy hajtson végre olyan változásokat, amelyekkel Navracsics nem értett egyet, majd részben ennek is köszönhetően fokozatosan megromlott a két politikus kapcsolata – írták.

„Régi barátok új szerepben”

– írta Navracsics egy korábbi közös képükhöz, amikor még nem tekintették őt párttársai „hazaárulónak”.

(Navracsics Tibor/Facebook)

Valódi Hírek