Gy. Németh Erzsébet: Az Orbán-kormány nem a gyermekeket védi a ped0filoktól, hanem a ped0filokat a törvényektől

Többek között Gy. Németh Erzsébet is felszólalt az árnyékkormány „A gyermekek védelme az intézményes bántalmazással szemben” című gyermekvédelmi konferenciáján.

Mint írtuk, többek között Dobrev Klára is felszólalt az árnyékkormány „A gyermekek védelme az intézményes bántalmazással szemben” című gyermekvédelmi konferenciáján.

Kapcsolódó: Dobrev Klára: Pedofil bűnelkövetőket sehol nem engednek szabadon!

Mellette olyan neves szakemberek beszéltek az elmúlt hetek történéseiről, valamint a hazai gyermekvédelmi rendszerről, mint

  • Dr. Pascal Krauthammer, az Igazságügyi Kezdeményezés kampányigazgatója (Guido Fluri alapítvány),
  • dr. Perintfalvi Rita magyar katolikus teológus, az egyházban történő sz*xuális visszaélések szakértője,
  • Dr. Gál András ügyvéd, a bicskei áldozatok képviselője,
  • dr. Katonáné dr. Pehr Erika címzetes egyetemi docens, jogász, gyermekvédelmi szakember,
  • Szarkándi Lajosné gyermekvédelmi szakember,
  • Milan Brglez és Paul Tang, az S&D-frakció európai parlamenti képviselői (akik videóüzenetben szólaltak fel),
  • valamint Gy. Németh Erzsébet országgyűlési képviselő, szociális- és nyugdíjügyi árnyékminiszter.

Gy. Németh Erzsébet beszédet mondott a konferencián

Az árnyékkormány szociális- és nyugdíjügyi árnyékminisztere emlékeztetett, hogy tavaly decemberben úgy zárták a konferencia- és programbemutató-sorozatukat, hogy végigvették a szociáldemokrata fordulat minden fejezetét,

megmutatták, mire készül a Dobrev Klára vezette kormányzóképes alternatíva.

A kegyelmi ügy azonban mindezt átírta, így szükség volt a szerdai konferenciára, hogy átvegyék a teendőket a gyermekvédelem területén is – mutatott rá a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

Mint mondta, a gyermekvédelem ügye korábban is szerepelt az árnyékkormány programjában, most pedig prioritást élvez. Hiszen kiderült, hogy az Orbán-kormány nem a gyermekeket védi a ped0filoktól, hanem a ped0filokat a törvényektől és a felelősségre vonástól.

A köztársasági elnök kegyelemet adott egy ped0fil segédjének, a miniszterelnök kitüntetett egy ped0fil bűnelkövetőt, és még ki tudja, hány hasonló ügyet tussoltak el – fogalmazott Gy. Németh Erzsébet.

Az áldozatoknak újra szembesülniük kellett a rémálommal, amely egy egész elétre megsebesítette őket, mindezt azért, mert

Orbán Viktor és oligarchái bármit megtehetnek ebben az országban

– emelte ki.

Mint kifejtette, a fő gond Orbán kormányzásával van, nincs az a gyermekvédelmi törvény, amely megakadályozná, hogy a legmagasabb szinten, állami szinten ped0filokat engedjenek ki és védelmezzenek.

„Éppen emiatt lesz a mi feladatunk, hogy kormányváltás után rendbe tegyük a gyermekvédelem ügyét, és megakadályozzuk, hogy még egyszer megtörténjen az, ami a bicskei gyermekotthonban történt”

– mondta az árnyékminiszter.

Hozzátette, korábbi intézkedéscsomagjukat felülvizsgálták, kiegészítették, sőt, azóta jó pár lépést megtettek, az intézkedéseket pedig három csoportba sorolták.

Az áldozatok védelmével összefüggő intézkedések

Ezeknek a javaslatoknak egy részét a Demokratikus Koalíció képviselői már benyújtották az Országgyűlés elé. Ide tartozik a vizsgálóbizottság felállításáról szóló javaslat is – részletezte Gy. Németh Erzsébet.

A gyermekvédelemmel kapcsolatos intézkedések

A rendőrségen belül egy külön gyermek- és ifjúságvédelmi csoportot hoznának létre. Emellett a védőnői hálózatok visszakerülnének az önkormányzatokhoz. Továbbá szükséges lenne a közös, európai szintű fellépés,

a DK EP-képviselői már dolgoznak hasonló javaslatokon

– tájékoztatott az árnyékminiszter

A gyermekjóléti rendszer átalakítása

Duplájára emelnék a családi pótlékot, valamint közel 100 milliárd forintból támogatnák az önkormányzatokat a gyermekvédelemmel összefüggésben, és újabb 100 milliárdból létrehoznának egy Gyermekvédelmi Alapot.

Mint mondta, mindennek forrása a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda büdzséjéből kerülne ki.

(Demokratikus Koalíció/YouTube)

Valódi Hírek