Dobrev Klára: Pedofil bűnelkövetőket sehol nem engednek szabadon! (+videó)

Dobrev Klára felszólalt „A gyermekek védelme az intézményes bántalmazással szemben” című gyermekvédelmi konferencián.

Közhelynek tűnik, amikor azt mondjuk, a gyermek a szemünk fénye. Pontosan azért elcsépelt,

mert igaz, ők a jövőnk

– fogalmazott Dobrev Klára az árnyékkormány gyermekvédelmi konferenciáján szerdán.

Mint hangsúlyozta, az államot azért szervezzük, mert vannak olyan feladatok, amelyeket közösen kell ellátnunk. A mindenkori kormányról állít ki bizonyítványt az, hogy mit tart fontosnak, és mit tart mellékesnek. Az állam feladata napjainkban már nagyon szerteágazó, világosan megmutatja a kormány és a miniszterelnök értékrendjét – fogalmazott az árnyék-miniszterelnök.

Hozzátette, az elmúlt hetekben kiderült, mi fontos Orbán Viktornak, és az is, hogy mi nem.

Több mint 24 ezer gyermek részesül állami gondoskodásban

24 ezer gyermek, akiknek a családját a mindennapokban pótolni kell – mutatott rá Dobrev Klára, megjegyezve, hogy a gondoskodás nem csupán arról szól, hogy enni adunk a gyermekeknek, és otthont biztosítunk nekik. A gondoskodás jelenti az esti meséket, azt, hogy van kihez bizalommal fordulniuk, akinek elmesélhetik a gondjaikat.

A szívünket és a lelkünket is bele kell adnunk ebben, mert ha valakinek nem lehet hazudni, az a gyermek – fűzte hozzá.

Mint mondta, az elmúlt hetek eseményei megrengették az országot. Morális válság alakult ki, kéz kezet mosott az utóbbi időben legyen szó korrupcióról, lopásról, építési engedélyről. Ez történt gyermekek bántalmazásánál, a történtek pedig elhozták a legtöbb magyar számára az „eddig és ne tovább” érzést – fogalmazott.

Ped0fil bűnelkövetőket sehol a világon nem engednek szabadon

– hangsúlyozta, hozzátéve, hogy szó sincs a magyar gyermekvédelmi törvényben arról, hogy ped0filokat szabadon lehet engedni, ez az orbáni ped0filhálózat terméke.

Jogszabályok megváltoztatásával csak egy olyan országban lehet eredményt elérni, ahol a jogszabályok mindenkire egyformán vonatkoznak – szögezte le az árnyék-miniszterelnök.

Az Orbán-kormány szemmel láthatólag a gyermekbántalmazás kérdését is hatalmi, politikai, technika szempontból vizsgálja,

a magát gyermekbarátnak hazudó miniszterelnök a mai napig nem kért bocsánatot

– mutatott rá.

Kiemelte, az, aki nem néz szembe a bűnnel, az nem adja meg a lehetőséget sem, hogy magát a rendszert ki lehessen javítani.

Mint kifejtette, a nap folyamán a konferencián szó lesz arról, hogy milyen út vezet a gyermekek kizsákmányolásának, sz*xuális bántalmazásának megszüntetéséhez. A történtekkel összefüggésben ugyanis megszűnt a bizalom,

„melyik lesz az a gyermek, aki az elkövetkezendő években oda mer menni és el meri mondani, hogy a mi történt vele” Melyik lesz az a tisztességes nevelő, aki időben szól, miután látta, hogy a társait kirúgták és az elkövetőt mentegetik?”

– vetette fel Dobrev Klára. Hozzátette, a gyermekvédelemben dolgozó tisztességes emberek nevét sározza be a ped0filbotrány és az orbáni ped0filhálózat.

A szakpolitikai kérdéseken túl ez egy erkölcsi, politikai válság, amelyre politikai választ is kell adni. A felkészültséghez tudni kell, hogy pontosan mely szabályokon kell változtatni – mutatott rá.

A konferencia résztvevőiről

Az árnyékkormány „A gyermekek védelme az intézményes bántalmazással szemben” című gyermekvédelmi konferenciáján felszólal

  • Dr. Pascal Krauthammer, az Igazságügyi Kezdeményezés kampányigazgatója (Guido Fluri alapítvány),
  • dr. Perintfalvi Rita magyar katolikus teológus, az egyházban történő sz*xuális visszaélések szakértője,
  • dr. Katonáné dr. Pehr Erika címzetes egyetemi docens, jogász, gyermekvédelmi szakember,
  • Szarkándi Lajosné gyermekvédelmi szakember,
  • Milan Brglez és Paul Tang, az S&D-frakció európai parlamenti képviselői, akik videóüzenetben mondanak beszédet.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek