Arató Gergely a parlamentben: Vallják be, miért fenyegetheti Kónya Endre most is a gyermekeinket! (+videó)

Arató Gergely többek között hangsúlyozta a gyermekvédelmi rendszer megerősítésének fontosságát.

Immár másfél hónapja annak, hogy lebukott a Fidesz ped0filhálózata, amely a Sándor-palotától az önkormányzatokig, a miniszterelnöki hivatalig, valamint a kormánnyal baráti viszonyt ápoló egyházi vezetőkig tart – fogalmazott Arató Gergely hétfőn a parlamentben.

Másfél hónapja még sokan kételkedtek, hogy valóban van-e ilyen hálózat. Mára ez kristálytiszta, hiszen hogyan fordulhatna elő másképp, hogy az elnöki kegyelemmel – és Orbán Viktor tudtával – szabadult Kónya Endre fenyegetheti a a bicskei gyermekotthon egykori lakóit, próbál hamis vallomásokat kicsikarni az áldozatokból – mutatott rá a Demokratikus Koalíció képviselője.

Mint hangsúlyozta, Kónya valószínűleg biztos abban, hogy nem fogja bántódás érni, hiszen a mai napig szabadlábon van – pedig rejtett kamerás felvétel tanúsítja a legutóbbi tettét.

Mindez azért fordulhat elő, mert

Kónya is azt tanulta meg: aki fideszes, annak mindent szabad.

Aligha lehetne árulkodóbb Rétvári Bence államtitkár válasza, aki nem a gyermekvédelmet érintő ellenzéki felvetésekre reagált, hanem rágalmazásba kezdett – emlékeztetett Arató.

Hozzátette, a XI. kerületi önkormányzatban ez az ügy a Fidesz, Hoffmann Tamás idejében kezdődött. Most, amikor világossá vált, hogy mi történt, az önkormányzat az illetőnek nem kegyelmet és kitüntetést adott, hanem rendőrségi feljelentést tett, felfüggesztette az érintettet, valamint vizsgálatot indított az ügy kapcsán.

A kormánynak beszélnie kell!

„Ezt várjuk Önöktől is. Mondják el, hogy mi történt!”

– fogalmazott a DK politikusa, hangsúlyozva, hogy a kormánynak be kellene vallania, miért fenyegetheti most is a gyermekeinket a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese.

Mint kiemelte, az árnyékkormány javaslatokat tett annak érdekében, hogy

szigorodjon a ped0filokat védelmező bűnözők büntetése.

Többek között egy független vizsgálóbizottság létrejöttét is sürgetik – fűzte hozzá Arató Gergely. Rámutatott: ki kell derülnie az igazságnak ahhoz, hogy utána megoldásokat találjanak, az áldozatok pedig megnyugvást leljenek.

Emellett szükség van a gyermekvédelmi rendszer megerősítésére.

Többek között arra, hogy azt a sok-sok milliárd forintot, amelyet a Rogán Antal vezette minisztériumban kormánypropagandára költenek, azt végre a gyermekek javára fordítsák – emelte ki Arató Gergely.

„Sokkal jobb helyen lenne ott!”

– szögezte le a Demokratikus Koalíció politikusa.

(ParlamentMax/YouTube)

Valódi Hírek