Videóval: Az ellenzék bemutatta Perlai Zoltánt, Budafok-Tétény jelöltjét, aki legyőzheti a Fideszt

Hivatalos.

Bemutatták a DK, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik közös jelöltjét, aki legyőzheti a Fideszt Budafok-Tétényben.

Perlai Zoltánt egy szombati sajtótájékoztatón mutatták be a választóknak az ellenzéki pártok képviselői, ahol jelen volt Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK EP-képviselője, Tüttő Kata, az MSZP főpolgármester-helyettese, Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője, Béres András, a Párbeszéd – Zöldek országos elnökségi tagja, Staudt Máté, a Jobbik budafoki önkormányzati képviselője.

Az embereknek elegük van a Fideszből

Dobrev Klára elmondta: az embereknek elegük van abból, hogy egy olyan polgármester irányítja ezt a kerületet, aki a Fidesz pártközpontjának utasításait hajtja végre. Ez a feladata, semmi más dolga nincsen – jegyezte meg.

Emlékeztetett: a polgármester nem szólalt fel akkor, amikor tönkretették és elvették Budafok-Tétényben az iskolákat, de kitért arra is, hogy mennyit kell várni a várólistákra az egészségügyben.

„Verte-e az asztalt Karsai Ferenc, amikor leállították a panelrekonstrukciós programot? Nem, mert nem ez a feladata a fideszes polgármestereknek, hanem az, hogy a pártközpont utasításait hajtsák végre”

– jelentette ki.

„Na, ennek a világnak lesz vége!”

– mondta Dobrev Klára, hozzátéve, június 9-én olyan polgármestere lesz Budafok-Téténynek Perlai Zoltán személyében, aki a helyiek érdekeit képviseli.

Perlai Zoltán a megfelelő jelölt

„Egy olyan embert támogatunk a mai napon, aki egész életében itt élt Budafok-Tétényben. Itt nevelte fel a gyerekeit, ismeri a hétköznapok problémáit. Éppen ezért nyugodt szívvel és nagy-nagy szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe Perlai Zoltánt”

– mondta, majd megjegyezte, ugyanakkor van még egy lépés a június 9-i választások előtt: az előválasztás.

Dobrev Klára közölte: az ellenzéki pártok abban állapodtak meg, hogy előválasztás fogja eldönteni, hogy ki lesz Karsai Ferenc fideszes helytartó helyi kihívója. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az öt ellenzéki párt felismerte, egy olyan embert kell támogatni, „aki minden porcikájában budafoki”.

„Perlai Zoltán jó polgármester lesz, szavazzanak rá!”

– zárta beszédét Dobrev Klára.

Egy másik ajánlatot adnak Magyarországnak

Tüttő Kata, az MSZP főpolgármester-helyettese arról beszélt, hogy miért fontos az, hogy ennyien megjelentek a tájékoztatón. Mint mondta, ennek a sokszínű ellenzéki közösségnek az a feladata, hogy megmutassa:

együtt erős, és együtt képes kormányozni, így fog tudni egy másik ajánlatot adni Magyarország számára is.

Felhívta rá a figyelmet, hogy jelenleg az önkormányzatok a szabadságukért küzdenek. Jelete, a településen élők szeretnének beleszólni abba, hogy az általuk befizetett adót mire fordítják.

Kiemelte: egy másik utat mutatnak a kormányzásban, amellyel kapcsolatban felidézte, egy másik utat mutattak

  • a járványkezelésben,
  • az energiaválságban,
  • vízügyekben,
  • a klímaválság kezelésében,
  • és mutattak egy másik utat a demokráciában is,

hogy a rendeleti kormányzással szemben megmutassák, milyen ereje van a részvételiségnek.

Perlai Zoltán megköszönte a támogatást

Perlai Zoltán elmondta: három dolgot szeretne kiemelni, amely őt büszkévé tette. Elsőként említette, hogy édesapja és nagyapja után 30 éve ő is a közélet szolgálatába szegődött. Mint mondta, munkáját mindig próbálta tisztességgel és felelősséggel végezni. Másodikként megemlítette,

nagyon büszke az ellenzéki pártok és képviselőik ajánlására.

Az ellenzéki pártoknak megköszönte a támogatást, majd elmondta, azt tudja vállalni, hogy az elkövetkezendő 5 évben polgármesterként szeretné tovább szolgálni az ő támogatásukkal a kerületet. Mint mondta, amire a leginkább büszke az a kerület lakosainak a támogatása és biztatása, amit az elmúlt hetekben és hónapokban kapott.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek