Videóval: Parádés feldolgozással fricskázták meg Rákay Petőfi-filmjét a népszerű magyar színészek

Nagy taslit kevertek le a Most vagy soha után.

Villámgyorsan elkészült a Rákay Philip-féle Petőfi-film feldolgozása több ismert és népszerű színész feldolgozásában. Ez parádés fricskának tekinthető az állami milliárdokból előállított fideszes giccsműre adott reakcióként.

„Elkészült a parafrázisunk a Rákay Philip féle Petőfi filmre. Mivel nem állt rendelkezésünkre 6 milliárd forint, ezért csak egy jelenetre futotta. A történelmi filmek kapcsán egy mondás van a filmiparban – ahogy történhetett volna –, így mi is elképzeltünk valamit.

A 12 pont létrejöttét és azt, hogy a történelmi hűségre való törekvés nem a fő szempont. Mert az kit érdekel. Legfeljebb a történészeket.

De a történészek meg kit érdekelnek. Senkit”

– írta Lengyel Tamás Jászai Mari-díjas színész a Rákay-féle Petőfi-film feldolgozása kapcsán lapunkhoz eljuttatott összefoglalójában.

A jelenetben Landerer Lajos éppen rakja össze a 12 pontot, és mint ahogy minden grafikus, ő is bizonytalan ügyfelekkel van körülvéve, és az zavarja a leginkább, ha a megrendelők beleszólnak a „művészetébe”.

Sírvaröhögős jelenetek láthatók a feldolgozásban

Petőfi Sándor lelkes forradalmárként akarja a legmerészebbet, míg Terike marketingszempontokat helyez előtérbe, és fókuszcsoportokra hivatkozik. Közben kint a tömeg egyre türelmetlenebb, a be-befutó Irinyi József próbálja őket szinten tartani, amíg végre elindulhatnak a Várba – olvasható az írásban.

„Ahogy történt és ahogy történhetett volna. Ja ez már volt.. A jelenetet a Hírcsárda írta, Horváth János Antal rendezte, szereplői pedig a Magyarország Kedvenc Műsorának csapata:

Rainer-Micsinyei Nóra, Janklovics Péter, Lengyel Tamás, Molnár Áron”

– részletezték, megjegyezve: a videó alkalmazkodva az ünnepi megemlékezésekhez 2024. március 15-én 9 órától elérhető:

Ezt sikerült összehoznia Rákaynak

Megírtuk, hogy Rákay Philip kormányközeli producer rekordmértékű, 6 milliárd forintos állami támogatásból készítette el minden idők legdrágább magyar filmjét. Ugyan a bemutatót az eredeti tervek szerint 2023-ra tervezték, így – a Petőfi 200-emlékévről jócskán lekésve – már a mozikba került a Most vagy soha című alkotás.

Beszámoltunk róla, hogy bár még nem láthatták tömegek Rákay Philip grandiózus, fikciókon alapuló Petőfi-filmjét, azonban az IMDb honlapján többségben egycsillagos értékelések illették a kritikus magyarok a filmet. Így a legnagyobb filmes adatbázis szerint

Rákayék alkotása csupán 1,1 pontos „eredményt” tudott produkálni.

Kapcsolódó: Ismét befürdött Orbánék sztárproducere: Rákay Philipet megütheti a guta, ha ezt meglátja

Felhívjuk rá a figyelmet, hogy a kormánypárti producer hasonló „sikereket” könyvelhetett el az Aranybulla-sorozatával is. Akkor az IMDb nemzetközi filmértékelő oldalon szintén 1,2-es értékelést kapott Rákay „produkciója”.

Az RTL már közzé is tette Lengyel Tamásék Petőfi-jelenetét:

Valódi Hírek