Perintfalvi Rita: Pop Mert, a bátor fiú, aki szembeszállt a gonosszal

A katolikus teológus a kegyelmi botrány eddig nem tárgyalt részleteire hívta fel a figyelmet.

Folyamatosan beszámolunk a Novák Katalin, Varga Judit és Balog Zoltán lemondásához vezető kegyelmi botrányról. A legfrissebb fejlemény, hogy Kónya Endre megpróbálta befolyásolni az abúzusokat elkövető Vásárhelyi János egyik áldozatát, hogy változtassa meg a vallomását. Arra azonban Kónya bizonyára nem számított, hogy az RTL rejtett kamerával rögzíti az esetet, amelynek következtében újabb botrány tör ki.

Perintfalvi Rita a bicskei ped0filbotrány egyik, önmagáért és társaiért kiálló áldozatát, Pop Mert Juliánt méltatta közösségi oldalán közzétett publicisztikájában. A katolikus teológus írásában arra hívta fel a figyelmet: az elkövetők a bátor fiatal kiállása ellenére még mindig tartoznak a bocsánatkéréssel.

Perintfalvi Rita írását változtatás nélkül idézzük alább:

☝️POP MERT, A BÁTOR FIÚ, AKI SZEMBESZÁLLT A GONOSSZAL

Most olvastam egy friss interjút Pop Merttel, aki igazán méltó lett a nevéhez, hiszen a Mert annyit jelent „bátor”. A bicskei gyermekotthon egykori lakójának még most is annyi rezignáltság és fájdalom van a szavaiban, hogy rögtön összeszorul a szívem, és magam előtt látom az egész borzalmas történetet.

A látszólag idilli kastélyt a parkkal, a lovakkal, az elsőre nagyon kedvesnek mutatkozó Vásárhelyi János igazgatóval, aki, mint egy klasszikus ped0fil cukrosbácsi mindig csokival, finom falatokkal kínálja a hozzá érkező gyermekeket, kiskamaszokat. És ott van Kónya Endre, aki focizni viszi a fiúkat, s nem csupán idehaza, hanem külföldre is, s akit még kedvelnek is, mert a poént jól bírja.”

Kónya Endre és az ő fideszes kapcsolatai

„Maga az igazgató nagyon jól be van kötve mindenhova, még a rendőrségre is, Kónyának is magasra nyúló kapcsolatai vannak. Bár az még mindig nyitott kérdés, hogy vajon mennyire magasra…? Így hát minden adott ahhoz, hogy ők ketten képesek legyenek felépíteni Bicskén a bántalmazásnak egy olyan rendszerét, ami

a helyet rengeteg fiatal legsötétebb rémálmainak kastélyává változtatja hosszú-hosszú időre.

A zárt rendszerben – ahonnan a gyermekek nem tudnak hazamenni, ahol izolálva vannak – az évekig háborítatlanul folyó sze*uális erőszak hálójából igen nehéz kitörni. Szinte lehetetlen. S főként akkor, amikor az áldozatok lelke eleve tele van sérülésekkel.

Ezeket a fiúkat nem szerették a szüleik, azt érezték, hogy nem kellenek senkinek, hogy eldobták őket. Másokat pedig talán a szegénység miatt szakítottak el a családi kötelékből. Mindez sérült énképet eredményez, ami növeli a további sérülékenységet és a bántalmazásnak való kitettséget.

Mert elmeséli, hogy nagyon sokan a fiúk közül az állandó bántalmazás miatt szerhasználóvá és függővé váltak. Ő maga is egy időre. Ez a legtermészetesebb reakció, amikor valaki menekülni akar a valóság elviselhetetlen súlya elől. Hiszen azt érzi, hogy nem tud kitörni, képtelen változtatni a helyzetén. De

ha tiszta tudattal szembenéz azzal, amit vele művelnek, akkor megőrül.

Ezért kell valami, ami csillapítja a létezés égető fájdalmát.”

Perintfalvi Rita nem finomkodott a jelzőkkel

„Az is teljesen tipikus, hogy az áldozatok még egymás között sem beszélnek az őket ért borzalmakról. Egyrészt azért, mert egy 13 éves gyermek még azt sem tudja – különösen azokban az években nem tudta – , hogy mi az, amit megtehet vele egy felnőtt és mi az, amit már nem. Hol van az érintésnek az a határa, ami már nem kedvesség, hanem molesztálás.

És mit tehet akkor, ha rájön, ami vele történik, az megengedhetetlen, ha maga az igazgató az elkövető? Kitől kér segítséget? Hova futhat? Hova menekülhet? Sehova!

Bicskén ezek a fiúk ráadásul nagyon hátrányos helyzetből jöttek, gyakran a nyomorból, ahol nyilván nem volt semmiféle sze*uális felvilágosítás, ahogy a magyar oktatásban sem. És sokszor fogyatékkal is rendelkeztek közülük többen.

Nem hiszem, hogy van égbekiáltóbb bűn annál, mint az ilyen végtelenül sérülékeny gyermekek bántalmazása!

És mégis lesz köztük egy, aki veszi a bátorságot ahhoz, hogy kitörjön és megvívja harcát a gonosszal! Ő Pop Mert. Akit bántalmazott sorstársa Szabi öngyilkossága motivál arra, hogy végre cselekedjen. Mert félti a többieket.

Talán akkor érti meg, hogy ami velük történt, az valami olyasmi, ami képes elpusztítani az ember lelkét és lélek nélkül már nem lehet tovább élni. Ahogy Szabi is képtelen volt.

Kónya Endre a legmocskosabb perverzióit élte ki a gyermekvédelemre szolgáló intézményben

Azért, hogy ezek a fiúk ennyit szenvedtek nem csupán Vásárhelyi és a másik ped0fil tanár a felelős, hanem Kónya Endre is! Hiszen ő építette fel azt a várat és tartotta fenn olyan sokáig, ami védte Vásárhelyit és biztosította számára, hogy büntetlenül kiélje

legmocskosabb perv€rziót egy intézményben, amelyet a gyermekek védelmére hoztak létre,

és ahonnan ezek a fiúk képtelenek voltak elmenekülni. Ez az eltussolás és elhallgattatás vára. Aminek falai között a szörny naponta zavartalanul szedhette áldozatait.

Elképesztő, hogy Balog Zoltán református püspök még mindig nem érti, hogy amikor rábeszélte Novák Katalint arra, hogy Kónyának kegyelmet adjon, akkor nem csupán politikai hibát követett el, hanem a legsúlyosabb ERKÖLCSI bűnt is, ami csak létezik!

És még mindig senki nem kért bocsánatot Pop Merttől és társaitól! Sem Novák Katalin, sem Varga Judit, sem Balog Zoltán! Sem a magyar kormány!

Kedves Pop Mert, innen üzenjük, hogy köszönjük, hogy bevállaltad ezt a harcot! És szívből kívánom, hogy a rengeteg szenvedés után, amit eddig az élet Rád mért, végre megtaláljon a boldogság! Hogy megtaláld Magad, s legyél sikeres író vagy rendező, ahogy tervezed, vagy bármi, amihez kell a szíved, mert az nagyobb van Neked, mint bárki másnak, hidd el!

Ismeretlenül is ölelés sokunk nevében! 🥰😘💖

(Perintfalvi Rita/Facebook)

Valódi Hírek