Polt Péter nem rejtegetheti tovább: Nyomozást rendeltek el az egyik akkumulátorfeldolgozónál

A legfőbb ügyész bevallotta.

Polt Péter a parlamentben Keresztes Lóránt LMP-s képviselő kérdésére beismerte: nyomozást indítottak Sárbogárdon egy akkumulátorfeldolgozóban. A vizsgálatot

hulladékgazdálkodás rendjének megsértésének bűntette miatt rendelték el.

Keresztes egy korábbi újságcikk miatt kérdezte Polt Pétert. A cikkben az szerepelt, hogy egy régi raktár tele van papírdobozokban tárolt szétszerelésre váró UN3480 lítiumion-akkumulátorokkal.

A veszélyes hulladék az ivóvizet is tönkreteheti

A sárbogárdiak nem csak ezért aggódnak: az ásványvíz-palackozó nagy teljesítményű kútjai beleérnek a város vízbázisába. A talajon beszivárgó veszélyes anyagok pedig elérhetik azt, tönkretéve az ivóvizüket.

Megírtuk, hogy február végén a kormányhivatal visszavonta a CB Engineering Kft. veszélyeshulladék-kereskedelmi engedélyét, és Sárbogárd városa is megtiltotta a lakóházak melletti csarnok akkutárolásra való használatát.

Az ügyet a Sárbogárdon élő Orosvári Zsolt tárta fel, aki jelezte a zöldeknek, hogy december óta kamionokkal hordják a településre a selejtes és el nem adott akkumulátorokat.

Február 16-án aztán nyilvánosságra került a Fehér Vármegyei Kormányhivatal által kiadott engedélyt, amely szerint a CB Engineering

tízezer tonna veszélyes és nem veszélyes akkumulátorhulladékot tárolhat

a sárbogárdi Árpád úton található csarnokban.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek