Váratlan fordulat: Győzött a lakosság, meghátrált az állami hivatal az akkumulátorfeldolgozó építésétől

Megérte tiltakozni.

A kormányhivatal visszavonta a CB Engineering Kft. veszélyeshulladék-kereskedelmi engedélyét, és Sárbogárd városa is megtiltotta a lakóházak melletti csarnok akkutárolásra való használatát.

A sikerről Tordai Bence számolt be egy szerdai Facebook-bejegyzésben.

Az ügyet a Sárbogárdon élő Orosvári Zsolt tárta fel, aki jelezte a zöldeknek, hogy december óta kamionokkal hordják a településre a selejtes és el nem adott akkumulátorokat.

Február 16-án aztán nyilvánosságra került a Fehér Vármegyei Kormányhivatal által kiadott engedélyt, amely szerint a CB Engineering

tízezer tonna veszélyes és nem veszélyes akkuhulladékot tárolhat

a sárbogárdi Árpád úton található csarnokban.

Ezek után fordult a Párbeszéd-Zöldek képviselője az illetékesekhez.

„A helyi civilekkel és Jávor Benedekkel, valamint a Párbeszéd–Zöldek szakértői csapatával feltártuk az ügy hátterét. Kérdéseket és beadványokat intéztünk a kormányhivatalhoz, a katasztrófavédelemhez, az érintett cégekhez és a városvezetéshez, valamit büntetőfeljelentést is tettünk az ügyben.

Hétfőn a parlamentben interpelláltam az illetékes miniszterhelyettest, aki akkor még azt állította, hogy minden a legnagyobb rendben, a jogszabályok betartásával történik. Mára kiderült, hogy mégiscsak nekünk volt igazunk,

a sárbogárdi történet ezer sebből vérzik”

– írta Tordai.

Pár napja megírtuk, hogy kirúgták a nyugdíjas biztonsági őrt, miután fotók készültek a sárbogárdi akkumulátorhulladék-lerakatról, ahol az iváncsai akkumulátorgyár leselejtezett termékeit tárolják.

Valódi Hírek