Irodai tűzőgép: apró eszköz, de óriási a hatása

Ha bemegyünk egy helyre, akkor nem biztos, hogy azonnal feltűnik, milyen sok, kisebb-nagyobb eszköz és kellék van ott használatban. Na, nem feltétlenül azért, mert olyan nagy rendet tartanának a legtöbb helyiségben és minden szépen a fiókok vagy szekrények mélyén lapulna. Például egy irodában az asztalok rendszerint tele vannak rendkívül hasznos cikkekkel, amelyek nagyban megkönnyítik a munkatársak életét.

Az egyik ezek közül az irodai tűzőgép, amely ugyan nem hatalmas, mégis óriási segítség a mindennapokban.

Hatalmas termékválaszték

Az OfficeMarket.hu irodaszer webáruház tűzőgépek széles választékával vár. Ha jó minőségű, megbízható eszközt keresel, akkor mindenképp nézz be hozzájuk, mert rengetegféle elektromos és kézi használatra szánt fém vagy műanyag tűzőgép között válogathatsz.

Sok ismert és kevésbé ismert gyártó termékei: a színek és a kapacitás a leggyakoribb keresési szempontok. Vannak persze, akiket az érdekel, hogy milyen a tűzőgép töltési módja. A legtöbb termék nyitható, de ma már elöl- és hátultöltős változatokat is beszerezhetsz.

Még a tűzési mélységről érdemes külön említést tenni. Ez az adat azt mutatja meg, hogy egy tűzőgép, legyen az bár kézi vagy elektromos kivitelű is, milyen vastagságú anyaggal képes “elbánni”, azaz megfelelő összetartást biztosítani. A nagy teljesítményű elektromos tűzőgépekkel óriási lapmennyiség fűzhető.

Hasznos segítőtársak az élet rengeteg területén

Az irodai tűzőgépek története egészen a XIX. századra nyúlik vissza. A legelső ismert modelleket kézzel lehetett működtetni, ám ez még akkoriban nehézkesebb volt, mint ma. Az igazi áttörést a XX. század elején hozta, amikor feltalálták a mechanikus tűzőgépeket, amelyek sokkal gyorsabbá és könnyebbé tették a tűzés folyamatát.

Mi is lényegében a tűzés? A papírok összefogására alkalmazott olyan eljárás ez, amelyet a tűzőkapcsok segítségével végzünk. Sokkal tartósabb és kényelmesebb, mint a gémkapcsok vagy a ragasztók használata.

A tűzőgép tárába be kell tenni a tűzőkapcsokat, amelyet egy rugó hajt be a papírba és zár le a hátoldalon. Az eredmény pedig a biztonságos tartás.

A leggyakoribbak a kézi tűzőgépek, de az elektromos motorral hajtott fajták is beszerezhetők. Irodákból, iskolákból, otthonokból, nyomdákból, de ipari létesítményekből sem hiányozhatnak e hasznos segítők.

Jó, ha mindig kéznél van

Érdemes az adott feladatra a leginkább megfelelő tűzőgépet kiválasztani, s a terméket minden esetben odafigyeléssel használni, hogy ne történhessenek kisebb-nagyobb sérülések.

Az irodai tűzőgép ugyan egy kicsinyke eszköz, ennek ellenére azonban óriási hatással van nem csak szimplán a papírmunkára, hanem a folyamatok sikerességére is. Hatékony és sokoldalú tárgy, amelynek az alkalmazása gyorsabbá és könnyebbé teszi az egész munkát. Érdemes mellé azért kapocskiszedőt is venni, és a megfelelő méretű minőségi kapcsokról is gondoskodni.