Nagy baj történhetett: Tűzoltók lepték el a gödi akkumulátorgyár területét, a kormányzat titkolózik (+videó)

Szijjártóék hallgatnak.

Tűzoltók jelentek meg a Samsung gödi akkumulátorgyárának területén csütörtökön, és egy teljes épületet kiürítettek. Az üggyel kapcsolatban nagy titkolózás folyik, egyelőre semmit sem lehet tudni arról, pontosan mi történhetett.

A magyarokat semmiről nem tájékoztatták

Mint megírtuk, a hazai nyilvánosság csak a koreai sajtón keresztül szerezhetett arról tudomást, hogy a Samsung már egy harmadik veszélyes gyárat is készül felhúzni Gödön, az általuk használt ipartelepen. A második gyár építése már folyik, amelyet idén szeptemberben adhatnak át. A harmadik 2026-ra készülne el, de már a munkásokat is toborozzák a Fülöp-szigetekről.

Kapcsolódó: Jönnek az Orbán-kormány újabb veszélyes gyárai Gödre, filippínó vendégmunkások lepik el a várost

Mi történt a gyár körül?

Ugyan a Szijjártó Péter által irányított Külgazdasági és Külügyminisztérium határozottan cáfolta az erre vonatkozó sajtóhíreket, az RTL Híradó beszámolója szerint azonban az LMP elnökségi tagja kivonult a helyszínre, ahol videót is forgatott a bővítésről.

A gyár területén ekkor egészen furcsa dolgok történtek, mivel tűzoltók lepték el a területet, akik

a gyár dolgozóit kizavarták az udvarra.

Emellett a veszélyes hulladékot tároló dobozokat poroltókkal takarták le, a felvételeken az is látható, hogy a gyár biztonsági embereinek nagyon nem tetszett, hogy felvételeket készítenek, azonban közterületen voltak, így nem tehettek semmit, hogy megakadályozzák a forgatást. A biztonsági szolgálat emberei ezért

keresztbe álltak egy busszal, hogy ne lehessen belátni a területre.

Mindeközben egy mentőautó is érkezett a helyszínre.

Az ügyben senki nem adott tájékoztatást

A környezetvédelmi előírások betartását ellenőrző megyei kormányhivatal közölte: az esettel kapcsolatban nem rendelkeznek információval, a hatósághoz bejelentés nem érkezett. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint

nem az ő egységeik voltak a helyszínen.

Az LMP a történtek miatt írásbeli kérdést nyújtott be Pintér Sándor belügyminiszternek, hogy megtudják, mi törtét pontosan. Pintérnek harminc napja van arra, hogy válaszoljon. A csatorna kérdéseire a Samsung nem válaszolt, és az LMP sem kapott tájékoztatást az ügyben.

Videó:

Valódi Hírek