Megszólalt Orbán kulcsembere: Kiderült, miért volt ott Novák Katalin a fideszes elit titkos rendezvényén

Reagált a sajtófőnök.

Mint csütörtökön megírtuk, Orbán Viktor meghívta a ped0filbotrányba belebukott köztársasági elnököt egy fideszes elit számára rendezett fogadásra.

Az eset azért is figyelemre méltó, mert a kormányfő a kegyelmi botrány óta vészesen igyekszik elkerülni, hogy a nyilvánosság előtt kiejtse Novák Katalin nevét.

Kapcsolódó: Mi a ménkű ez? Újra feltűnt Novák Katalin, egészen váratlan helyen jelent meg

Előkerült Novák Katalin

Sulyok Tamás új köztársasági elnök beiktatása hétfőn történt a Parlamentben visszafogott kerek között, ugyanakkor még aznap este tartottak egy ünnepi vacsorát a NER-elit részére a Karmelita kolostorban – „természetesen” a nyilvánosság teljes kizárásával.

Sajtóhírek szerint az eseményen, – amelynek Orbán volt a házigazdája, – 80–100 meghívott vendég vett részt. Kormánytagok, vezető fideszes politikusok, az üzleti élet szereplői, művészek, akadémikusok, alkotmánybírók is megjelentek a rendezvényen.

A zárt körű parádén Orbán rövid beszédet is mondott, amelyben köszöntötte az új köztársasági elnököt. A rendezvénynek azonban volt egy titkos meglepetésvendége is, ugyanis váratlanul feltűnt a lemondott köztársasági elnök, aki szintén helyet kapott az egyik asztalnál.

Novák Katalin férjével közösen érkezett a fogadásra.

Megszólalt a sajtófőnök

Az üggyel kapcsolatban Orbán sajtófőnöke adott tájékoztatást.

„A magyar kormány állami vacsorát adott az új köztársasági elnök tiszteletére. Minden állami vezető meghívást kapott,

jelen voltak a korábbi köztársasági elnökök is”

– válaszolta Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke a 444.hu kérdésére, hogy miért volt ott Novák Katalin Sulyok Tamás beiktatási fogadásán.

Valódi Hírek