Itt a friss előrejelzés: Beköszönt a fordulat, faggyal érkezik a lehűlés (+videó)

Ránk rúgja az ajtót a hideg. Ilyen lesz a hétvégi időjárás.

Lassan ismét beköszönthet a gyenge fagy, amely az ország kisebb részét érinti. A hidegcsepp távolodik, ezért pénteken már szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, egyre kevesebb helyen eshet. A csúcshőmérséklet a sokévi átlag körül alakul – írta friss pénteki előrejelzésében a Hungaromet Zrt.

Péntek délelőtt jellemzően erősen felhős lesz az ég, délután szakadozik, majd estétől jelentősebben csökken a felhőzet. Kora estig elszórtan még lehet gyenge csapadék. A délkeleti szél átmenetileg csak kevés helyen élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között valószínű. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Íme a hétvégi időjárás

Szombat hajnalra változóan felhős lesz az ég, keleten foltokban köd képződik. Elvétve előfordulhat gyenge csapadék. A délkeleti szelet a Dunántúlon időnként élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően -1 és +4 fok között alakul, de a szélvédett északkeleti részeken ennél hidegebb is lehet – ismertették.

Forrás: met.hu

Az Időkép szerint vasárnap sok felhő lesz felettünk. Kezdetben csak elszórtan, délután, este viszont már többfelé kialakulhat eső, zápor. Élénk, erős lesz a déli-délkeleti szél. Melegszik az idő, a legmagasabb hőmérséklet 11 és 20 fok között alakul.

Videó:

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek