Észbontó: Orosz milliárdos fia miatt rúghatták ki a Corvinus oktatóját, Ádám Zoltánt

Az egyetem nem adja ki a hallgató nevét, aki miatt Ádám Zoltán megjárhatta.

A Jelen hetilap arról írt, értesüléseik szerint Timur Megdetovics Rahimkulov orosz üzletember fia lehetett az a diák, akinek a Budapesti Corvinus Egyetem vezetése a hírek szerint szabályellenes módon lehetővé tette, hogy vizsgát tegyen.

Ádám Zoltán rosszkor volt rossz helyen

Mint írtuk, ősszel kirúgták a Budapesti Corvinus Egyetem oktatóját, Ádám Zoltánt, aki tavasszal

nem volt hajlandó kivételezni egy befolyásos családból jövő hallgatójával,

majd vizsgálatot kezdeményezett a szabályszegés miatt.

A hallagatói tüntetést szerveztek novemberben, az elbocsátott oktató visszavételét követelték. Ugyanebben a hónapban Ádám Zoltán munkaügyi pert indított a Corvinusszal szemben. Keresetét a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nyújtotta be a Fővárosi Törvényszéken.

Az egyetemet megkereste a nepszava.hu, ám a Corvinus a személyiségi jogokra hivatkozva nem válaszolt a hallgató kilétét firtató kérdésre.

„A személyiségi jogokat védő jogszabályoknak megfelelően hallgató kilétére vonatkozó információkat nem áll módunkban megadni”

– közölték.

Hozzátették: az egyetemen lezajlott etikai vizsgálatok tavaly május végén lezárultak, amelyek megállapították, hogy nem történt etikai vétség. Az ennek eredményeit megtámadó keresetet a bíróság első és másodfokon is visszautasította, a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen lezárta az ügyet, így az egyetem is.

Valódi Hírek