Felrobbant a közélet: Tüntetés készül az Operaházat büfével összetévesztő Ókovács Szilveszter ellen

Az igazgató majd’ felrobban a dühtől.

Tüntetés lesz az Operát büfének tekintő Ókovács Szilveszter ellen

Beszámoltunk róla, hogy Ókovács Szilveszter két részre osztotta a mindössze egy felvonásos, igen népszerű Carmina Burana című darabot az Operaházban. A főigazgató lépésének nem szakmai, pusztán gazdasági okai vannak: növelni szeretné az intézmény büféjének bevételeit.

A döntés ellen kifakadt a darab népszerű karmestere, Bogányi Tibor. Közölte: Ókovács szakmaiatlan lépése miatt nem hajlandó tovább dirigálni a Carmina Buranát.

Utána Miklósa Erika operaművész is kommentálta a történteket. Ő kemény szavakkal bírálta a főigazgató lépését, és hangsúlyozta: nem az Operaháznak van büféje, hanem éppen fordítva.

Gábor György sem maradt néma az esetet követően. Frappáns, csípős hangvételű, mindössze egy mondatos bejegyzésben pörkölt oda Ókovács szilveszternek.

Nagyon kiakadt a direktor

A botránynak koránt sincs vége: holnap délután 4 órára tüntetés szerveződik az Operaház elé Ókovács Szilveszter ellen. Erről a demonstráció tárgya, Ókovács Szilveszter közölt egy bejegyzést Facebook-oldalán egy igen dühös hangvételű írásban – az azonban jelenleg már nem elérhető, de az Index lementette az írást.

A gyűlésen 5×2,5 méteres nagyságú lufival is készülnek. A szervezők nyitott sátrat és hangosítást is biztosítanak. A rendezvényt A kultúra megmentése címen rendezik, a szervezőket magánszemélyként jelölte meg a rendőrség.

Ókovács Szilveszter csípős hangú levele

Orffológusok! Önjelölt operaigazgatók! Gasztrofóbok és sosem-esik-le-a-cukrom típusú aszkéták! Ybl Miklóst Megunó Ünők és Gyökerező Kultúrmércék! Okleveles operakerülők és Testszégyenítők!

– írta szarkasztikusan.

„Gyertek, és – habár odabenn akkor Don Giovanni megy (szünettel) – követeljétek Ti is a kultúra megmentését! Remélem, én is szót kapok majd e demokratikus pillanatban, hisz én is ugyanezért küzdök, éspedig a demokrata nem fél”

– folytatta sértődötten.

Valódi Hírek