Ezt mindenkinek látnia kell: Szívszorító videóval jelentkezett Karsai Dániel

A humorát szerencsére nem vesztette el.

Karsai Dániel alkotmányjogász szívszorító, háromperces videóüzenetet tett fel kedden a Youtube-ra, aminek a címe: A méltóságom jelenlegi állapota 3 percben.

A videóban egy alapítványtól kapott, fejpántra erősített speciális pálcával nyomkodja a tabletjét. Mint mondja, így lassan, de ő is tud újra írásban poénkodni, amit elképesztően jó érzésként él meg.

Karsai Dániel nem vehet részt a vitaesten

Mindenkitől elnézést kért, hogy egészségi állapota miatt nem tud részt venni egykori kollégiuma, a Bibó István Szakkollégium ma esti vitáján az életvégi döntésekről. Majd arról beszélt, hogy már két hónapja nem tud modern technikát használni.

„Mobilt, tabletet, a legbensőségesebb üzeneteimet is valaki más nézi meg nekem és válaszol helyettem.

A magánszférám a szó szoros értelmében eltűnt”

– tette hozzá.

Ahogy arról beszámoltunk,Dr. Karsai Dániel ügyvéd, alkotmányjogász szeptemberben Facebookon tette közzé utolsó kívánságát. Az ALS-betegségben szenvedő 46 éves férfi

méltósággal szeretne meghalni.

Az ügyvéd ezért azt kérte, engedélyezzék számára az eutanáziát, azaz a kegyes halált.

Az ALS egy olyan betegség, amelyben az izmokat mozgató idegsejtek – majd közvetlenül az izmok is – elsorvadnak. Ez idővel teljes lebénuláshoz vezet. A betegség az agyat nem érinti, így a beteg végig tudatában van a fizikai leépülésének, a halálát a légzése leállása okozza.

Mint ismert, ebben a betegségben szenvedett Stephen Hawking elméleti fizikus is.

(YouTube)

Valódi Hírek