Karsai Dániel világos üzenetet küldött minden magyar szavazónak: Ettől dührohamot fog kapni Orbán

Karsai Dániel nem kertelt a legfrissebb bejegyzésében.

Karsai Dániel neve nem ismeretlen az ország előtt. A férfi ugyanazzal a betegséggel küzd, mint amivel az ismert tudós, Stephen Hawking is egykoron. Karsai az eutanázia, azaz a kegyes halál lehetősége mellett szólalt fel az utóbbi időben.

Az ügyvéd közösségi oldalán hétfőn szomorú évértékelővel jelentkezett. Bejegyzésében arra kérte a magyarokat,

senki se voksoljon a Fideszre a júniusi EP-választáson.

Idéztük Karsai Dániel posztját:

„POSZT MORTEM XL – EGY SZOMORÚ ÉVÉRTÉKELŐ

Sajnos nincs más választásom. Mindenkit arra kell kérnem, hogy a júniusi európai parlamenti választásokon ne szavazzon a Fideszre. Orbán Viktor évértékelője ugyanis gyakorlatilag semmilyen valóban fontos dologról nem szólt. Az eddigieknél erősebb figyelemfelhívásra van szükség.

A gyermekek védelmét elintézte annyival, hogy módosítják a vonatkozó jogszabályokat. Erről nem értekeznék bővebben, mert nem vagyok a téma szakértője. De azért valahogy rossz érzésem van: nem inkább tenni kéne valamit a gyermekekért jogszabály-alkotás helyett?

A köztársasági elnök jogintézménye megmentésre szorul. A kegyelmi jogkör pontosabb definiálására van szükség. De nem egy szakmailag teljesen téves tiltással, hanem a kegyelmi ügyek átgondolt nyilvánossá tételével.

A magyar egészségügy haldoklik.

Ez az állam felelőssége. Csak az ott dolgozók emberfeletti erőfeszítése miatt működik valahogy, de ennek ellenére a magyar egészségügybe bekerülők a krónikus emberhiány miatt objektíve nem kapnak az emberi méltóságnak megfelelő ellátást.

Orbán Viktor erre egy szót sem vesztegetett.

Az életvégi döntésekhez való jog szintén kimaradt Orbán Viktor által érdekesnek tartott témák közül. Pedig ez az ügy önmagán túl mutató, szimbolikus jelentőséggel bír.

Ennek a kérdésnek a lényege ugyanis az emberi méltóság. Ami az Alaptörvény értelmében az emberi lét alapját képező, sérthetetlen alapvető jog. Így az egész jogrendszer fundamentuma.

Aki ezt semmibe veszi, és Orbán Viktor sajnos ezt tette, magát az emberhez méltó Magyarország megteremtését tagadja.

Úgy gondolom, világnézettől függetlenül ideje felszólítanunk a Kormányt, hogy foglalkozzon valós problémáinkkal. Erre kiváló alkalom az egyébként konzervatív, de velem a fentiekben egyetértő honfitársaimnak, ha nem szavaznak a kormánypártra a közelgő uniós választáson.”

Mi történhet ezután?

„Egy választási kudarc önmagában nem buktatja meg Orbán Viktort, nem helyezi hatalomba az ellenzéket, ha valakinek ez nem lenne szimpatikus.

De kiváló eszköz lehet a kormánypolitika megfelelő irányba fordításához.

A célom kulturált párbeszéd megindítása a fenti témákban is. Ahogy minden más, közérdeklődésre számot tartó kérdésben.

Mindez talán radikális és támadó lépésnek tűnhet. Ugyanakkor a legeredményesebb családi beszélgetések is néha tányértöréssel és kiabálással kezdődnek.

Bízom benne, hogy kiabálásom egy gyorsan meginduló társadalmi beszélgetés kiváltója lesz. Ez a párbeszéd egyébként már megindult, de a Kormány most már nem hallgathat.

Világnézeti hova tartozástól függetlenül, mindenkinek nagyon szép hetet kívánok.”

(Dr. Karsai Dániel/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek