Súlyos kérdést kapott Orbán: A miniszterelnök reagált arra, hogy gyakran Putyin kutyájának nevezik

Szerinte ez nem politikai vita.

Megírtuk, hogy Orbán Viktor pénteken a törökországi Antalyában Recep Tayyip Erdoğan török államfő meghívására részt vesz az Antalyai Diplomáciai Fórumon (ADF). A harmadik alkalommal megrendezett fórumot március 1-3. között tartják meg Erdoğan elnök és a török külügyminisztérium kezdeményezésére.

A találkozóról

Tájékoztatásuk szerint a felek a „békés kiutat” keresik „a világunkban átélt viharos időszakból”. Az idei ADF címe „A diplomácia előmozdítása zűrzavaros időkben”. A közzétett program szerint a magyar miniszterelnök helyi idő szerint pénteken kora este szólalt fel Antalyában. Orbán Facebook-oldalán már posztolt is a „nagyszabású” eseményről.

Donald Trump lehet a megmentő

Orbán az Antalyai Diplomáciai Fórumon hosszasan beszélt arról, hogy ha Donald Trump lenne az Egyesült Államok elnöke, akkor a világ sokkal békésebb hely lenne. Ezzel a kormányfő sok újdonságot nem mondott, hiszen Orbán már sokszor beszélt erről.

Az MTI tudósítása szerint azonban Orbán nemcsak Trumpról beszélt, hanem arról is, hogy szerinte az a legfontosabb kérdés, hogy az idő kinek dolgozik.

„Ha valaki azt gondolja, hogy az idő az ukránoknak és a Nyugatnak dolgozik, és a háború folytatása katonai sikert hozhat Ukrajnának, akkor van értelme folytatni. Ha valaki azt gondolja, hogy az idő Oroszországnak dolgozik, és a háború folytatása Oroszország sikerét fogja hozni, akkor jobb most abbahagyni.

Én személy szerint az utóbbiak közé tartozom”

– jelentette ki a miniszterelnök, aki arra is reflektált, hogy sokan Vlagyimir Putyin orosz elnök kutyájának tartják.

„Erre pszichoterápiát javasolnék. Ez nem politikai vita”

– szúrt oda Orbán.

Kapcsolódó:

Fotókkal: Vége a titkolózásnak Orbán Viktort az imént kapták le Kínában vele

Valódi Hírek