Most érkezett: Rendkívüli bejelentéseket tehet Orbán Törökországból (+fotók)

Megérkezett a kormányfő.

A török diktátor magához rendelte Orbánt

Mint megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a törökországi Antalyában Recep Tayyip Erdoğan török államfő meghívására részt vesz az Antalyai Diplomáciai Fórumon (ADF). A harmadik alkalommal megrendezett fórumot március 1-3. között tartják meg Erdoğan elnök és a török külügyminisztérium kezdeményezésére.

Közlésük szerint a felek a „békés kiutat” keresik „a világunkban átélt viharos időszakból”. Az idei ADF címe „A diplomácia előmozdítása zűrzavaros időkben”.

Meg akarják menteni a világot

Mint részletezték: a folyamatban lévő háborúk, terrorcselekmények, az illegális migráció, az idegengyűlölet és az iszlamofóbia növekedése, a mesterséges intelligencia előre nem látható kockázatai, az éghajlatváltozás, a természeti katasztrófák, a világjárványok és a növekvő társadalmi-gazdasági szakadékok a globális kihívások széles körű listáját alkotják.

A közzétett program szerint a magyar miniszterelnök helyi idő szerint pénteken kora este szólal fel Antalyában. Orbán Viktor Facebook-oldalán már posztolt is a „nagyszabású” eseményről.

Bejelentkezett Orbán Antalyából

„Diplomáciai csúcs Antalyában. Elég volt a háborúból! Eljött a tárgyalások ideje.

Magyarország a béke pártján! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺”

– írta közösségi oldalán a kormányfő.

Fotók:

(Orbán Viktor/Facebook / MTI)

Valódi Hírek