Egyre nagyobb a baj: A fagyoskodó betegek kabátban feküdtek az egyik budapesti kórházban

Nem találunk szavakat Pintér Sándorék rombolására. A helyszín most az Uzsoki utcai kórház. Máris mutatjuk, mi történt pontosan.

A Budapesti Uzsoki Utcai Kórházban egyre komolyabb gondok vannak: először a súlyos szívbetegeket kellett elküldeniük, aztán a fűtési rendszer mondott csődöt.

A betegek végül kabátban feküdtek a kórtermekben.

Pár napja ugyanis elromlott az Uzsoki Kórház fűtési rendszerének keringetőszivattyúja, ezért napokig nem volt fűtés az intézményben.

Egy hete is súlyos hír érkezett az Uzsoki Kórház kardiológiai osztályáról. Kunetz Zsombor orvos a közösségi oldalán részletezte, hogy az intézmény kardiológiájáról a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ határozata szerint más kórházakba kell menniük a betegeknek.

Az intézkedés a súlyos állapotú, monitorizálást igénylő páciensekre vonatkozik, de személyi feltételek hiánya miatt a koronária intervenciót (koszorúér-műtét) sem tudja biztosítani a kórház.

Nem csak az Uzsoki kórház van bajban

Beszámoltunk arról, hogy Demény Ádám, a kórházakat üzemeltető Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) főigazgatója a Magyar Kórházszövetség konferenciáján megtartott előadása során arról beszélt, hogy elkeserítőnek látja az egészségügy helyzetét. A KEF hetente 5000-nél több hívást kap, ebből

500 esetben veszélyhelyzetben kér segítséget valamelyik intézmény.

A szervezetet 2014-ben hozták létre. Először az egészségügy közbeszerzéseinek bonyolítását, majd a fővárosi kórházak felújítását bízták a KEF-re. Tavaly június óta a fővárosi, idén januártól pedig már az ország valamennyi állami kórházának üzemeltetését végzi.

Ez 81 kórház 351 helyszínen, összesen 2373 ingatlan működtetését jelenti.

A KEF által átvett intézmények állapota katasztrofális, a pénz- és szakemberhiány miatt csak „tűzoltásra” képesek.

(Kiemelt képünk illusztráció)

(atv.hu nyomán)

Valódi Hírek