Beköszöntött az orbáni rémálom: Nem elég Magyar Péter felbukkanása, betoppant Simicska is

Simicska Lajos hosszú évek után tűnt fel.

Magyar Péter pártalapításon töri a fejét

Megírtuk, hogy Magyar Péter pártalapítást fontolgat – erre a kedd reggeli interjújában tett szolid utalásokat. A Fideszből kiábrándult üzletember az elmúlt hetekben aktivizálta magát, miután volt felesége, Varga Judit is belebukott a kegyelmi botrányba.

Magyar akkor azt közölte, nem hajlandó eltűrni, hogy a botrány valódi felelősei nők szoknyái mögé bújjanak. A fideszes üzletember személyesen megnevezte Rogán Antalt, aki a kormányzati kommunikációért (és például a titkosszolgálatokért is) felel Orbán kabinetjében, ezért a kegyelmi ügy kommunikációja javarészt rajta és a miniszterelnökön múlt.

Újra feltűnt Simicska Lajos

Varga Judit exférje legutóbb kedden adott interjút, és a pártalapítással kapcsolatos találgatások rögtön el is kezdődtek. Időközben a 444 több, egymástól független forrásból úgy értesült, Simicska Lajos – aki 2014 végéig Orbán Viktor legfontosabb bizalmasa és közvetlen strómanja volt –

megpróbálta felvenni a kapcsolatot Magyar Péterrel az elmúlt hetekben.

Ennek nagy eséllyel köze lehet a pártalapításhoz.

Mint ismert, Simicska Lajos a rendszerváltásban a Fidesz oldalán részt vevő értelmiségiként fontos hatást gyakorolt az 1988 és 2018 között eltelt 30 évre. Orbán kollégiumi szobatársa volt, majd legfontosabb gazdasági hátországa, oligarchája lett. Ő az első és a második Orbán-kormányok alatt sorra nyerte a közbeszerzéseket, a beruházások javát a tulajdonában álló Közgép végezte el.

A G-napként elhíresült 2015 februári nyilatkozata után fenekestül felfordult vele a világ. Később már alig-alig nyert közbeszerzéseket, azonban a meglévő gazdasági érdekeltségeit – köztük a korábban és később Fidesz-közeli HírTV-t és Magyar Nemzetet is – Orbán ellen hangolta.

Simicska 2018-ban a Jobbikot támogatta, a párt és a többi ellenzéki szervezet azonban elbukott a csúcsra járatott menekültellenes kampány közepette. Simicska a választás után visszavonult, gazdasági érdekeltségei javától pedig megvált.

Valódi Hírek