A DK bizonyítékot mutatott be, hogy Orbán döntött a ped0fil igazgató kitüntetéséről

A DK válaszokat követel a miniszterelnöktől.

Hiába mondatja le a bábjait és hiába mutogat vissza a tatárjárásig, Orbán Viktor a ped0filügy felelőse és a fideszes ped0filhálózat feje – mondta Kálmán Olga keddi sajtótájékoztatóján.

Ezt bizonyítja a magyar kormány által kiadott hivatalos dokumentum, amelyet a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője a videóban be is mutatott. Eszerint Orbán Viktor adott Magyar Bronz Érdemkeresztet a ped0fília miatt elítélt V. Jánosnak.

Ez 2016-ban történt, 5 évvel azután, hogy kiderült a bicskei gyermekotthon egykori igazgatójáról: molesztálja a rá bízott gyermekeket.

A Magyar Közlöny 2016. évi 122-es számának 12.573. oldalán bárki elolvashatja, hogy kinek és miért adott kitüntetést a miniszterelnök – fogalmazott Kálmán Olga, idézve a dokumentumból:

” a hátrányos helyzetű gyermekek nevelése és önálló életre való felkészítése iránti példaadó elhivatottsággal végzett munkája elismeréseként Vásárhelyi János, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatója részére”.

A Demokratikus Koalíció válaszokat vár Orbán Viktortól:

  • Miért adott kitüntetést a bicskei ped0filnak?
  • Mi kitüntetni valót látott gyermekek megrontásában, és miért gondolja, hogy a ped0fíliát a legmagasabb állami szinten kell elismerni?

Szó sincs arról, hogy Orbán ne tudta volna, hogy kit tüntet ki, hiszen 2016. augusztus 20-án adták át ezt a kitüntetést, 5 évvel azután, hogy az igazgatóról kiderült, hogy ped0fil – hangsúlyozta a DK politikusa.

Hozzátette:

„Joggal dühös ma minden jóérzésű ember az országban. Orbán Viktor válasszal tartozik az országnak:

miért tüntette ki a bicskei gyermekotthon ped0fil igazgatóját,

és miért épített ki az Orbán-rendszeren belül egy fideszes ped0filhálózatot?”

Megjegyezte, a V. Jánosnak adott az állami kitüntetésnek

Orbán Viktor volt az előterjesztője és az ellenjegyzője.

Felmerül: ha Varga Juditnak távoznia kellett azért, mert ellenjegyzője volt a ped0filsegítő kegyelmének, akkor Orbán Viktor hogyan lehet még mindig miniszterelnök?


(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek