Itt a botrányos videó: A parlamenti beszéde közben hozott szégyent Magyarországra Orbán Viktor

Orbán Viktor eddig hallgatott a börtönben meghalt orosz ellenzéki politikus haláláról, de most a Parlament házfalain belül elmondta a véleményét.

Orbán Viktor a Parlamentben

A miniszterelnök a hétfői beszédében megköszönte a kormánypárti képviselőknek, hogy Navalnij-ügyben „önmérsékletet” (sic!) tanúsítottak. Azaz nem álltak fel, amikor az ellenzék egyperces néma főhajtást kezdeményezett az orosz mártír rendszerellenzéki tiszteletére.

„Sovinisztáknak nem jár tisztelet”

– jelentette ki Orbán, majd hozzátette: aki a grúzokat patkányoknak nevezte, annak nem állnak fel az Országgyűlésben. Az idézet kontextusát és elhangzásának idejét, valamint helyszínét természetesen egy szóval sem említette meg, így mindez vagdalkozásnak tekinthető.

„Egyébként meg nyugodjon békében”

– jegyezte meg végül cinikusan.

A Fidesz nem emlékezett meg az orosz ellenzéki politikus haláláról

Beszámoltunk arról, hogy múlt február 16-án egy orosz börtönben halt meg Alekszej Navalnij, Vlagyimir Putyin legfőbb ellenfele.

Az ellenzéki politikus 47 éves volt.

Mint ismert, 2020-ban Vlagyimir Putyin megmérgeztette Navalnijt, akit nemzetközi nyomásra egy németországi kórházba szállítottak, ahol élet és halál között lebegett hónapokig.

Az egész világon milliókat döbbentett meg az orosz ellenzéki vezető, Putyin legnagyobb politikai ellenfelének heti halála.

„Amíg a többi európai ország kormányai megemlékeztek és kifejezték tiszteletüket az orosz ellenzéki mártír iránt, valamint elítélték a gyilk0s putyini rezsimet és annak vezetőjét, a Navalnij gyilk0sához törleszkedő magyar kormány egyetlen szót sem emelt a történtek miatt”

– mutatott rá a Demokratikus Koalíció közleményében.

A DK ezért azt kezdeményezte, hogy kezdődjön egyperces néma felállással az Országgyűlés február 26-i ülése.

A miniszterelnök botrányos mondatai az ellenzéki szónokok kormányfői beszédre adott válaszai után hallhatók:

(ParlamentÉLŐ/YouTube)

Valódi Hírek