DK: Egyperces néma felállással emlékezzen az Országgyűlés Alekszej Navalnijra!

Alekszej Navalnij elkötelezettségéről, áldozatvállalásáról, bátorságáról emlékeznének meg a parlamentben.

Az egész világon milliókat döbbentett meg az orosz ellenzéki vezető, Vlagyimir Putyin legnagyobb politikai ellenfelének múlt heti halála. Amíg a többi európai ország kormányai megemlékeztek és kifejezték tiszteletüket az orosz ellenzéki mártír iránt, valamint elítélték a gyilk0s putyini rezsimet és annak vezetőjét, a Navalnij gyilk0sához törleszkedő magyar kormány egyetlen szót sem emelt a történtek miatt – mutatott rá a Demokratikus Koalíció friss közleményében.

A DK ezért azt kezdeményezi, hogy kezdődjön egyperces néma felállással az Országgyűlés február 26-i ülése!

„Emlékezzünk meg szuverén európai országként Alekszej Navalnij emberi és demokrácia iránti példamutató elkötelezettségéről, áldozatvállalásáról és a putyini diktatúra elleni bátor kiállásáról!”

– fogalmazott a DK.

Teljesen tönkrement a börtönben

Az intézmény közleménye szerint a politikus séta közben lett rosszul, összeesett. Navalnij 47 éves volt. Mint ismert, 2020-ban Vlagyimir Putyin megmérgeztette Navalnijt, akit nemzetközi nyomásra egy németországi kórházba szállítottak, ahol élet és halál között lebegett hónapokig.

Miután felépült, visszautazott Oroszországba, ahol a repülőtéren leszállva rögtön letartóztatták. A férfit 19 év börtönbüntetésre ítélték, és borzasztó körülmények között tartották, egészsége teljesen tönkrement.

Kapcsolódó:

Halála előtt üzent a világnak Alekszej Navalnij: Itt a drámai videó

Valódi Hírek