A hatalom által elítélt Fekete-Győr András és Varju László gyújtó hangú beszédet tartottak az ellenzéki tüntetésen

Nem hagyják magukat megfélemlíteni.

Folyamatosan beszámolunk a vasárnapi tüntetésről, amelyet a közvetlen köztársaságielnök-választásáért szervezett meg négy parlamenti ellenzéki párt. A demonstráción részt vevők megtöltötték a Kossuth teret. A rendezvényen a politikai okokból elítélt Fekete-Győr András, illetve Varju László is felszólalt.

Az első felszólaló Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke és EP-listavezetője volt. A politikus beszédében jelezte: az egész ped0filhálózat élén a miniszterelnök, azaz Orbán Viktor áll.

A másodikként felszólaló Szabó Tímea erre reflektálva kifejezte: a szabadságot a miniszterelnök és ped0filhálózata veszélyezteti. Kunhalmi Ágnes beszédében a Fidesz elleni összefogás fontosságát hangsúlyozta, hogy a hatalomnak megálljt lehessen parancsolni.

Bedő Dávid bocsánatkérést követelt az áldozatoknak az ellenzék nevében. Iványi Gábor lelkész távozásra szólította fel Orbán Viktort, és jelezte: ha ez nem sikerül, akkor segítenek neki ebben.

Fekete-Győr András felszólalása

A Momentum korábbi elnöke és parlamenti frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy hat évvel ezelőtt, 2018 decemberében füstbombát dobott a rendőrsorfal közé dühében, amiért a kormány rá akarta kényszeríteni az országra a rabszolgatörvényt. Emellett azért is dühös volt, mert a hatalom parancsot adott ki a rendőröknek a könnyházhasználatra.

Akkor azt gondoltuk, hogy a hatalom már nem süllyedhet mélyebbre. Ma már tudjuk, hogy az Orbán-rezsimben mindig van lejjebb – jelezte Fekete-Győr.

A füst elszállt, a düh azonban erősebb, mint valaha!

– jelentette ki a Momentum politikusa. Szerinte hat évvel ezelőtt, a rabszolgatörvény elleni tüntetésen vált a hatalom célpontjává – de nem áldozatává.

Jelezte, hogy Magyarországon érezhető a közfelháborodás, ugyanis nem működik az állam, hiszen az nem az áldozatokat, hanem a pedof1lokat védi. Ennek oka, hogy tart tőle a hatalom, hogy fény derül rá, a ped0filbotrány érintettjei ezer szálon kötődnek a kormányhoz. A börtönnel fenyegetéssel azonban a kormány nem ér célt; éppen ellenkezőleg, hiszen azt mutatja, hogy jó úton haladnak az ellenzéki politikusok – jelezte.

Fekete-Győr szerint ugyan két bíróság is kimondta, hogy nem követett el bűncselekményt, bár az ítélet szerint másokat arra bátoríthatott – azt azonban nem tudja, hogy kiket és hogyan.

A ped0filbotrány felelőseinek utánajárnak, és – mint mondta – a kormánnyal szemben ők nem kegyelmeznek nekik.

Zárásként megjegyezte: ugyan a hatalom börtönbe zárhat ellenzéki politikusokat mondvacsinált indokokra hivatkozva, azonban az ország bizalmát elvesztették, hogy méltók annak vezetésére.

Varju László beszéde

A hatalom szabadon engedett egy ped0fil bűnözőt az elnöki kegyelem segítségével. „Orbán rendszere az igazságot határozatlan ideig határon kívül helyezte”– hangsúlyozta.

Varju László szerint fehérgalléros politikusbűnözők védelmezik a a ped0filhálózatot, és ők választják ki azokat a bírókat is, akik elítélik az ellenzéki politikusokat.

Visszaemlékezett a 2018-as tüntetésekre, amikor az ellenzéki képviselők bejutottak a közmédia épületébe, hogy megpróbálják elérni, hogy beolvassák a követeléseiket. Elmondta: minden erejével védekezett, amikor az agresszív biztonsági őrök végigvonszolták őt a padlón. Ennek ellenére nem az agressziót alkalmazó őrök ellen indítottak eljárást, hanem Varju ellen, és el is ítélték a kiállásáért.

Az igazság eltüntetéséért, elhallgattatásáért dogozik a hatalom.

Hol van az igazság akkor, amikor ped0fil bűnözők járkálnak be-ki a börtönből, ped0filsegítők szabadulnak ki a börtönből elnöki kegyelemmel, és az áldozatoknak nem jut még egy bocsánatkérés sem?

– kérdezte a DK igaztalanul meghurcolt képviselője.

Mint mondta: a bicskei gyermekeknek sem volt lehetőségük védekezni az abúzus elkövetőivel szemben. Varju beszéde végén igazságot követelt a neml erő-szak áldozatainak.

Videó:

Valódi Hírek