Váratlan bejelentés: Orbán Ráhel barátnője bezsebelte Nagy Mártontól a főnyereményt

Gyors karriert futott be.

Orbán Ráhel barátnőjét, Bata-Jakab Zsófiát a kreatívipar fejlesztéséért és ágazati koordinációjáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Nagy Márton.

A Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtöki közleménye szerint a kinevezés egy héttel korábban lett hatályos. Azóta hivatalosan Jakab felel többek közt

  • a kreatívipari ágazati és vállalkozásfejlesztési programok megtervezésének és végrehajtásának koordinációjáért;
  • a nemzetközi kreatívipari márkák magyarországi piacra lépésének ösztönzéséért;
  • és a hazai kreatívipari vállalkozások külpiacra lépését támogató politikák összehangolásáért.

Villámgyors karrier

Orbán barátnője különösen tehetséges lehet, hiszen a még csak 30 éves fiatal nő már most is elképesztő életutat járt be. 2014-ben diplomázott a Budapesti Corvinus Egyetem marketing szakán. Előtte egy évet töltött a Mannheimi Egyetemen, ahol szintén marketinget tanult.

Szakmai tapasztalatait Zoób Kati mellett szerezte, akinek egy bécsi szalonjában üzletmenedzserként, majd itthon brandmenedzserként dolgozott. Többek között ő felelt a divatmárka marketingstratégiájáért, részt vett az éves költségvetési terv elkészítésében.

Felügyelte a gyártási és értékesítési folyamatokat, valamint koordinálta a kampányok és kiadványok fotózásait. Ezután az egykori Erzsébet téri Terminal étterem és bár sales- és eventmenedzsereként folytatta karrierjét.

Később az Inditex nevű spanyol ruházati nagyvállalatnál dolgozott osztályvezetőként. Huszonöt éves volt, amikor az Orbán Ráhel-közeliként számon tartott céghez, a Magyar Turisztikai Ügynökséghez (MTÜ) került, ahol felkérték a hazai divatipari stratégia megalkotására.

Ezután nevezték ki az MTÜ alatt működő Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgatójának.

Másfél éve írtunk arról, hogy Orbán Ráhel barátnője és korábbi évfolyamtársa, Bata-Jakab Zsófia lett az állami tulajdonú Magyar Turisztikai Ügynökség egyik vezérigazgató-helyettese. A cég vezérigazgatója Guller Zoltán, aki Orbán Ráhelt korábban a segítői között nevezte meg.

A hihetetlen karriert maga mögött tudó Bata-Jakab mint eddig, most is megtarthatja állását a Magyar Divat és Design Ügynökség élén.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek