DK: Áder János testvére tudott a bicskei ped0fil igazgatóról, mégsem tett semmit

Áder János testvére az elsők között értesült a gyermekotthonban történtekről.

Válaszokat követel a DK

Tarlós István főpolgármestersége alatt a bicskei gyermekotthon két dolgozója már 2011-ben elmondta a Fővárosi Önkormányzatnak, hogy a gyermekotthon igazgatója zaklathatja a kiskorúakat, mégsem történt semmi – mutatott rá Gy. Németh Erzsébet csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A sajtóban azóta megszólalt dolgozók világos és konkrét dolgokról számoltak be Budapest akkori fideszes vezetésének. Többek között egy bentlakó kisfiúról is beszéltek, aki elmondta nekik, hogy az igazgató belenyúlt a nadrágjába – emlékeztetett a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője a történtekre.

Felmerül Áder János testvérének a felelőssége

Az ügy eljutott a Főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályához, amelynek akkori vezetője Pölöskei Gáborné Áder Annamária volt, Áder János testvére – ismertette a részleteket Gy. Németh.

Mint mondta, Pölöskeinek tudnia kellett arról, hogy mit csinál az igazgató a bicskei gyermekotthonban lakó gyerekekkel, mégsem tett semmit. A ped0fil igazgató így még 5 éven át zaklathatta a rá bízott gyermekeket.

Pölöskei Gáborné Áder Annamáriát a hallgatása után előléptették, Balog Zoltánnak lett az államtitkára – jegyezte meg.

A Demokratikus Koalíció szerint ez újabb bizonyíték az orbáni ped0filhálózat működésére.

Az Orbán-rendszer a legmagasabb szinten fedezi, mosdatja, menti fel és tünteti ki a fideszes ped0filokat – mondta a politikus, hozzátéve, hogy így történt ez a fideszes fővárosi vezetésben, a Sándor-palotában és az Igazságügyi Minisztériumban is, ahogy valószínűleg az államigazgatás minden szintjén.

Orbán Viktornak felelnie kell egy kulcsfontosságú kérdésre!

A Demokratikus Koalíció azonnali választ követel Orbán Viktortól:

„Hány pedofilügynek kell még kihullania a szekrényből, hogy bevallja: egy egész hálózat védelmezi a fideszes pedofilokat az Orbán-rendszerben?”

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

FRISSÍTÉS:

Időközben a lapunkhoz eljuttatott friss közleményében arról írt a párt, hogy az MTI megtagadta a Pölöskei Gábornéról szóló közleményük kiadását. Az állami hírügynökség arra hivatkozott, hogy Áder János testvére nem közszereplő, a közlemény pedig szerintük sérti a személyiségi jogait, valamint emberi méltóságának, becsületének, jóhírnevének, magánéletének, magántitkának és személyes adatai védelméhez fűződő jogát.

Valódi Hírek